Tikimasi suaktyvinti krovinių plukdymą Nemunu

Marvelėje ties Kaunu netrukus prasidės krovininės prieplaukos statybos – tikimasi, kad tai paskatins krovininių gabenimą Nemunu.

„Prieplaukos ir krovinių aikštelės įrengimas kainuos 9,7 mln. litų, net 80 procentų pinigų skirs Europos Sąjungos fondai. Naujoje prieplaukoje laivai galės švartuotis jau kitąmet, ketvirtadienį rašo dienraštis “Lietuvos rytas".

„Pasirengimas šiam projektui užtruko trejus metus, tačiau dabar esminių kliūčių nebeliko“, – tvirtino Vidaus vandens kelių direkcijos generalinis direktorius Gintautas Labanauskas. Pasak jo, minimalus plukdomų krovinių kiekis turėtų siekti net 500 tūkstančių tonų per metus.

Dar didesnius skaičius minėjo Nacionalinės upių transporto plėtros asociacijos direktorius Jonas Ragauskas. Jis informavo apie 36 mln. eurų (124,3 mln. litų) vertės investicinį projektą, parengtą su Olandijos bendrove „Trico“. Numatyta įsigyti naujų krovininių baržų, kurios galėtų būti surenkamos Kaune, o per metus Nemunu nuplukdytų krovinių kiekis siektų mažiausiai 2 mln. tonų.

Tiesa, nemažai ekspertų tokiais planais abejoja – jų nuomone, vargu ar laivybos paslaugos bus paklausios.


Šiame straipsnyje: Krovinių plukdymaskroviniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žvejas

Žvejas portretas
Ponai, ką ruošiatės vežti ? Dar vienas utopinis projektas. Vienas su mobiliosiomis prieplaukomis, taip šlovintas G.Labanausko jau sužlūgo, nusinešęs keletą milijonų. Pastatys krantinę ir vėl žiopsos kas duos laivų ir krovinių. Sovietinė pakazucha. Labanauskui gerai, nes už valdiškus pinigus gylins farvaterį ir mokės sau algas bei premijas. Dingo jau trąšų vežimo iš Jonavos projektas, užtvankų statymo ir vandens lygio kėlimo projektas, kuri įnirtingai stūmė vienas boselis iš Savivaldybės.

Slabodkė

Slabodkė portretas
Visų pirma reikia pakeisti pati Labanauską, nes jo fantazijos niekur neveda. Pažiūrėsim kaip jis gruntą iš salos išplukdys -:)))))

Stebintis

Stebintis portretas
Straipsnio antraštėje "Tikimasi suaktyvinti" - reikia suprasti, kad kroviniai ir dabar plukdomi, tik niekas jų nemato. Gal žino kur juos iškrauna, nes senas uostas neveikia, o žiemos uosto teritorijoje krovos darbų nevykdysi. Tad kur jie kraunami ?????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių