„Teo LT“: suskubti dėl skaitmeninės TV dar turi 21 proc. šeimų

Suskubti dėl antžeminės analoginės antžeminės televizijos išjungimo ir skaitmeninės televizijos įjungimui turi 21 proc. šeimų, 2 proc. - tikriausiai pavėluos tai padaryti, prognozuoja „Teo LT“.

Didžiausios Lietuvos telekomunikacijų bendrovės atstovai sako, jog iki antžeminės analoginės televizijos išjungimo likus 100 dienų, penktadalis Lietuvos gyventojų birželį buvo tam nepasiruošę - tai parodė tyrimų bendrovės SIC atliktas tyrimas."21 proc., tai yra per 200 tūkst. šeimų, 300 tūkst. gyventojų - pagal didumą tai yra antras, trečias pagal gyventojų skaičius. Jie žino patį faktą (išjungimo - BNS), tačiau jo nesureikšmina.

Todėl tikėtina, kad didžioji jų dalis dels iki pabaigos„, - trečiadienį spaudos konferencijoje sakė “Teo LT„ Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovas Nerijus Ivanauskas.Anot jo, tyrimo duomenimis, praėjusių metų pabaigoje nepasiruošę perėjimui buvo 26 proc. gyventojų.“Ir kitų šalių patirtis yra panaši, tačiau lietuviškos nuostatos skatina tokį atidėliojimą", - sakė N.Ivanauskas.

„Dar likę 100 dienų tam 20 proc. Natūralu, kad kaimo vietovėse jų yra daugiausia, tačiau džiugu, kad kaimo vietovės padarė didžiausią progresą. Miestuose, ypač didmiesčiuose, tas progresas lėtesnis“, - sakė „Teo LT“ atstovas.

SIC tyrimo duomenimis, nepasiruošę išjungimui kaime buvo 32 proc. gyventojų, mieste - 14 procentų.N.Ivanauskas prognozavo, kad artėjant išjungimo datai, padidės skaitmeninės įrangos poreikis - rugsėjį, anot jo, tikėtina, kad 50 tūkst. šeimų pirks būtiną įrangą - priedėlius ar televizorius, o spalio mėnesį tokių gali būti apie 100 tūkst. šeimų.„100 tūkst. namų ūkių bandys išspręsti šitą problemą. Tempai padidės 10 kartų, turės būti 10 kartų daugiau visko“, - sakė N.Ivanauskas.

Tačiau bent 2 proc. namų ūkių liks prie „juodo ekrano“, prognozavo jis.„Mes vertiname, kad mažiausiai 2 proc., gali būti ir daugiau, nematys televizijos - dėl savo lūkesčių ir kitų priežasčių. Vartotojams svarbiausia nedelsti“, - sakė „Teo LT“ atstovas.

„Teo LT“ pastebėjo, jog spalio pabaigoje televizorių ekranuose pasirodys ne tik raiškesnės spalvos ir kokybiškesnis vaizdas, tačiau kartu šie pokyčiai lems ir televizijos paslaugų raidą, įtakos kanalų turinį, reklamos pobūdį. Analoginė antžeminė televizija Lietuvoje bus išjungta spalio 29 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių