Teismas: Lietuvos bankas pagrįstai atleido K.Ramoną

Lietuvos bankas pagrįstai atleido buvusį Kredito įstaigų priežiūros departamento direktorių Kazimierą Ramoną, jam kompensacija nepriklauso, trečiadienį nusprendė teismas.

Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas atmetė K.Ramono ieškinį Lietuvos bankui dėl atleidimo iš darbo pripažinimo neteisėtu, išeitinės išmokos ir vidutinio darbo užmokesčio už priverstinės pravaikštos laiką priteisimo bei neturtinės žalos atlyginimo, pranešė teismas.

Teismas nutarė, kad kai kurie Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko įsakyme nurodyti veiksmai, už kuriuos K.Ramonas atleistas iš darbo, buvo nepagrįstai kvalifikuoti kaip šiurkštus darbo drausmės pažeidimas.

Tačiau kitas įsakymo dalis, įskaitant ir dalį dėl drausminės nuobaudos ieškovui skyrimo, paliko galioti.Sprendimas per 30 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui, apeliacinį skundą paduodant per Vilniaus miesto 3 apylinkės teismą.STT yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl K.Ramono galimo tarnybos pareigų, susijusių su kredito įstaigų priežiūra, neatlikimo.

K.Ramonas  atleistas pernai lapkričio pabaigoje. Bankų priežiūrai K.Ramonas vadovavo 15 metų - nuo1996-ųjų kovo, o centriniame banke dirbo 19 metų - nuo 1992-ųjų gruodžio.Lietuvos bankas nuobaudą K.Ramonui skyrė už netinkamą darbo pareigų vykdymą bei biurokratizmą tarnybinėje veikloje.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktoje K.Ramono deklaracijoje nurodoma, kad jo sesuo Judita Ramonaitė ir dukra Ramona Laurinkienė dirbo „Snore“, o sesuo Rasa Česonienė kartu su vyru Gediminu Česoniu - Ūkio banke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių