Teismas abejoja, ar „Snoro“ administratorius pagrįstai išleido 33 mln.

Teismas suabejojo, ar banko „Snoras“ kreditorių komitetas pagrįstai patvirtino bankroto administratoriaus Neilo Cooperio pateiktą ataskaitą, jog jis per 5 mėnesius patyrė 33 mln. 541 tūkst. 600 litų konsultavimo išlaidų, rašo portalas delfi.lt.

Šias išlaidas banko administratorius teigė patyręs 2012-ųjų kovo 8-liepos 31 d. – jos grindžiamos teisinių ir finansinių konsultavimo paslaugų būtinumu dėl bankroto bylos sudėtingumo, didelės apimties ir tarptautinio masto – pinigai buvo išmokėti konsultantams Zolfui Cooperiui, „Linklaters“, „Deloitte“ ir „Eversheds“.

291 likviduojamos akcinės bendrovės banko „Snoras“ kreditorių skundą išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad Vilniaus apygardos teismas nepagrįstai pripažino kreditorių komiteto nutarimą – pirmosios instancijos teismui administratorius išlaidų pagrįstumą patvirtinančių dokumentų nepateikė, o teismas jų neišreikalavo.

Pasak teisėjų, administratoriui, teikiančiam kreditorių susirinkimui (komitetui) tvirtinti administravimo išlaidų sąmatą, tenka pareiga motyvuotai pagrįsti, kodėl atitinkamos administravimo išlaidos yra būtinos ir kodėl būtent toks išlaidų dydis reikalingas, norint užtikrinti bankrutuojančios įmonės administravimą.

Analizuodamas  banko administratoriaus turėtas išlaidas apeliacinės instancijos teismas taip pat suabejojo, ar pagrįstai yra išleidžiami milijonai bankroto procesui.

Teismas taip pat pabrėžė, kad ginčas kilęs bankroto byloje, tai lemia viešojo intereso apsaugą, todėl administratoriaus argumentai, jog bendrieji teisingumo, protingumo ir sąžiningumo principai nesuteikia pagrindo teisėjams kištis į komercinių ir verslo reikalų sritį, buvo atmesti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Kad nuramintu kurie nukentejo ,tai vis kazkoky straipsny ismeta,lyg tai teimai dirba,33 milionai tai ne 33 tukstanciai ,nepamirskime pinigai megsta suktis ratu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių