Teisininkai: naujas įstatymas pablogins užsieniečių galimybes verslauti

  • Teksto dydis:

Naujasis įstatymas Dėl užsieniečių teisinės padėties ne pagerins, o pablogins didžiosios dalies verslininkų iš trečiųjų šalių galimybes apsigyventi ir užsiimti verslu Lietuvoje - jie turės investuoti daugiau, nei privalėjo iki šiol, tvirtina teisininkai.

Kaip rašo „Verslo žinios“, daugiau lengvatų numatyta tik inovatyvia veikla užsiimantiems užsieniečiams.

„Tvirtinama, kad įstatymas nustato palankesnes sąlygas gauti leidimus laikinai gyventi Lietuvoje užsieniečiams - įmonių dalyviams ir jų vadovams. Taip nėra: norintis Lietuvoje apsigyventi verslininkas iš trečiosios šalies, jei nėra startuolis, turės investuoti į verslą daugiau piniginių lėšų negu iki šiol“, - sako advokatų profesinės bendrijos „iLAW“ vyresnioji teisininkė Svetlana Naumčik.

LLRI prezidentas Žilvinas Šilėnas teigiamai vertina, kad įstatymu palengvintos sąlygos užsieniečiams startuoliams ir aukštos kvalifikacijos darbuotojams iš trečiųjų šalių pritraukti, tačiau pažymi, jog lengvatos nėra numatytos tokioms profesijoms, kurių trūksta Lietuvos įmonėms, pavyzdžiui, pramonės įrenginių operatoriai, suvirintojai ar tekintojai, kompiuterių operatoriai.


Šiame straipsnyje: verslasdarbasužsieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių