Taupymo lakštų populiarumas vėl smunka

Gyventojų susidomėjimui valstybės taupymo lakštais po jų populiarumo šuolio metų pradžioje ėmus slopti, galimybių juos platinti bankų skyriuose valdininkai vis nesudaro, nors tam ir rengiasi. Tačiau gaivinti lakštu populiarumą ketinama specialia reklamine kampanija.

„Verslo žinios“ trečiadienį rašo, jog Lietuvos gyventojų susidomėjimas valstybės taupymo lakštais, sausį šturmavęs rekordines aukštumas, pamažu slūgsta ir vėl artėja prie lygių, buvusių iki „Snoro“ griūties.
Ministerija teigia, kad gyventojų lėšų, nukreipiamų į lakštus, augimas negali būti begalinis.

„Taupymo lakštais labiausiai domisi savo santaupas ar laisvas lėšas valstybei patikėti norintys gyventojai. Jų pinigų srauto augimas negali būti begalinis, tad tikėtis nuolatinių didelių investicijų srautų šuolių nebūtų korektiška“, - sakė Finansų ministerijos Valstybės iždo departamento direktoriaus pavaduotojas Gediminas Norkūnas.

Dar gruodį ar sausį Finansų ministerija galėjo pasigirti rekordinėmis taupymo lakštų emisijomis, per jas pritraukta nuo 8 mln. iki 10 mln. litų, tačiau pastarųjų emisijų rezultatai nebe tokie džiugūs - pritrauktų lėšų suma neviršija 1,5-2 mln. litų.

Ministerija, nuo gruodžio žadėjusi užtikrinti lakštų platinimą per bankus, to kol kas taip ir nepadarė. Tad gyventojams vis dar yra tik dvi galimybės įsigyti lakštų - internetu arba Lietuvos pašto skyriuose, juose nuo investuotos sumos dar teks atseikėti 0,5 proc. komisinį mokestį.


Šiame straipsnyje: taupymo lakštai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Investuoti

Investuoti portretas
į taupymo lakštus nenaudinga kai mokami tokie žemi procentai .

qaw

qaw portretas
Mokami ne tik maži procentai, bet dar paima komisinius, pardavus ims už išgryninimą, tai galiausiai šnypštas lieka. Geriau skolinsis iš bankų brangiau, bet savo žmonės uždirbti neduos. Tokia jau politika - saviems sudaryti kuo blogesnes sąlygas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių