Taline – antrasis „Rail Balticos“ Globalus forumas

Antradienį ir trečiadienį Taline vyks daugiašalio projekto „Rail Baltica“ visuotinis forumas 2018. Į forumą išvyko bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovai ir susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Kaip sakė „Rail Balticos“ koordinavimo departamento direktorius Arenijus Jackus, bendrovės „Rail Baltica“ Globalus forumas yra svarbus metinis tarptautinis „Rail Balticos“ renginys, kuriame bus aptarti projekto metu vykdomi viešieji pirkimai ir finansavimas, gerinamas bendradarbiavimas su tiekėjais.

„Sandorių forume nesudaroma, nes viskas vykdoma tik viešųjų pirkimų būdu, tačiau verslininkai, potencialūs tiekėjai arba rangovai daug sužinos apie galimybes“, - sakė A. Jackus.

Pasak A. Jackaus, „Lietuvos geležinkelių“ atstovas forume skaitys pranešimą apie bepiločių traukinių galimybes projekte.

Forume bus aptariami strateginiai ir taktiniai projekto įgyvendinimo klausimai iš nacionalinės, regioninės ir Europos Sąjungos (ES) perspektyvos.

Antrąją forumo dieną suplanuotas renginys „Pramonės tiekėjų diena“, kurio tikslas - suburti visų trijų Baltijos valstybių ir kitus potencialius tiekėjus, pristatyti jiems „Rail Balticos“ projektavimo gaires, pagrindinius projektavimo paslaugų pirkimo konkursus šiais metais ir šių metų projekto viešųjų pirkimų planą.

Kaip teigia forumo organizatoriai, renginyje dalyvauja vadovai ir sprendimų priėmėjai, geležinkelių, logistikos ir ekonomikos profesionalai, politikai ir institucijos, potencialūs projekto tiekėjai iš visos Europos.

„Rail Baltica“ - svarbiausias geležinkelių infrastruktūros projektas Baltijos regione, integruosiantis Baltijos šalis į Europos geležinkelių tinklą. Projekte dalyvauja penkios Europos Sąjungos šalys: Lenkija, Lietuva, Latvija, Estija ir netiesiogiai - Suomija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių