Taivaniečiai šluoja lietuvišką produkciją

  • Teksto dydis:

76 mln. eurų. Tiek vos per pusę metų taivaniečiai išleido lietuviškose elektroninėse parduotuvėse, praneša LNK.

Lietuviškas šokoladas, alus ir rankų darbo lino gaminiai – tokia produkcija pastaruoju metu šluojama taivaniečių. 

Socialiniame tinkle „Twitter“ Taivano atstovė Jungtinėse Valstijose pranešė, kad Lietuva – tarp 10 populiariausių šalių, kurių produkciją labiausiai perka Taivano gyventojai. 

2,5 mlrd. Taivano naujųjų dolerių arba 76 mln. eurų – tiek taivaniečiai jau išleido elektroninėse Lietuvos parduotuvėse. 

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija tam turi atsakymą. Mat dar vasaros pradžioje Lietuva Taivanui padovanojo per 20 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių. O jausdami dėkingumą taivaniečiai kaipmat paskatino Lietuvos verslininkų pardavimus. Kai kuriems jie išaugo kartais.

Taivanas lietuvių verslininkams – vis dar nauja prekybos kryptis, todėl ir dabartiniai pardavimai kol kas nėra ženklūs. Šiemet į Taivaną iškeliavo apie 400 tūkst. „Švyturio“ alaus buteliukų. Tačiau pabrėžia, kad lietuviškos prekės į Taivaną atkeliauja ne tik iš Lietuvos.

Panašų augimą stebi ir kiti alaus gamintojai. „Volfas Engelman“ skaičiuoja keliasdešimt kartų didesnius pardavimus. Sako, kad susidomėjimas dar būtų didesnis, tačiau koją kiša tai, kad į Taivaną siunta keliauja ir daugiau nei mėnesį. Tai atsispindi ir pardavimuose su kitomis valstybėmis. Todėl vien tik padėka Lietuvai išaugusius pardavimus pavadinti negalėtų.

Tačiau Mantas Adomėnas patikina: pardavimai augs dar labiau. Mat Lietuva turi ambicingų planų. 

O Aušrinės Armonaitės įsitikinimu, 76 mln. eurų – reikšminga suma, bet ministrė įsitikinusi, kad tai dar ne pabaiga. Lietuva ketina kurti Taivane prekybos atstovybę.

Tačiau, anot ministrės, Lietuva gali sužibėti ne tik eksportu į Taivaną. Mat nepriklausomybės nuo Kinijos siekianti šalis siekia investuoti Lietuvoje. 

Lietuviškų prekių pardavimai kaip reikiant suintensyvėjo, kai Taivanas liepą paskelbė Lietuvoje atskirai nuo Kinijos atidarysiantis savo atstovybę. Kinija iškart reagavo: atšaukė ambasadorių Lietuvoje ir tą patį paragino padaryti Lietuvą.

Tačiau vasarą planuotos atstovybės vis dar nėra. 

Anot M. Adomėno, atstovybės įkūrimas neturėtų trukti ilgiau nei metus. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

alis

alis portretas
tik nereikia lia-lia-lia... reikia žymiai daugiau diplomatijos laviruojamt tarp ryklių... o su Kinija pyktis,- kvaila...

:)

:) portretas
Fainai

Taivaniečių šūkis

Taivaniečių šūkis portretas
"Pirk arba Mirk"
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių