A. Sysas: Vyriausybės paprašyta didinti valstybės remiamas pajamas

  • Teksto dydis:

Seimo valdantieji ragina Vyriausybę didinti nuo 2008 rugpjūčio nekeistą valstybės remiamų pajamų (VRP) dydį, kuris dabar siekia 102 eurus.

Apie tai parlamentarams antradienį per Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisų pristatymą Seime pranešė Socialinių reikalų ir darbo komiteti pirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas.

„Viename iš protokolinių nutarimų naujas komitetas atkreipė dėmesį Vyriausybės, kad šį dydį  būtinai reikia didinti. Ir aš tikiuos, kad nauja Vyriausybė atkreips į tai dėmesį - dydis senai įšaldyta ir jį reikia padidinti“, - teigė A.Sysas, atsakydamas į „valstiečių“ frakcijai priklausančio Naglio Puteikio priekaištą, kad VRP yra per mažos. 

„102 eurai - realiai tai pinigai, kurių neužtenka jokiam elementariam egzistavimui, o visa valstybės parama skaičiuojama būtent pagal šį dydį - jeigu žmogus gauna 104 eurus per mėnesį, jau nebepriklauso parama“, - kalbėjo N.Puteikis.

A.Sysas tvirtino, kad VRP dydį reikia indeksuoti.

„Reikia surasti indeksavimo sistemą, kad tas dydis nepriklausytų nuo politinių sprendimų, o jos atlieptų į gyvenimo kokybę“, - teigė A.Sysas.

Paskutinį kartą VRP dydis buvo didinamas 2008 rugpjūtį -  nuo 68 iki esamų 102 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Ką reiškia " valstybės remiamos", tai kaip ta valstybė " remia" - iš vienų atima, kitiems atiduoda? O gal sysas iš savo kišenės duos tam " rėmimui" ? Mano nuomone, skubiai mažinti darbo jėgos apmokestinimą, neapmokestinama JOKIAIS mokesčiais ( Sodros taip pat ) turėtų būti bent 500 eurų- būtina žmogui pragyventi. Kodėl dabar iš dirbančiųjų atima beveik pusę uždirbtų pinigų mokesčiams, o išlaiko tinginius pašalpinius, vaikų gaminimą dėl pašalpų?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių