„Swedbank“: SMS kodų naudojimui pasiruošė 6 iš 10 klientų

  • Teksto dydis:

„Swedbank“ duomenimis, netrukus įsigaliosiantiems Lietuvos banko priimtiems griežtesniems kodų kortelių saugumo reikalavimams jau pasirengė 59 proc. banko kodų kortelių naudotojų, kurie interneto banke atlieka mokėjimus. Tiek klientų jau užregistravo interneto banke savo mobilaus telefono numerį, kuriuo bus siunčiami papildomi SMS saugumo kodai. Banko specialistai primena, kad nespėjusieji laiku užregistruoti telefono numerio nuo balandžio 1 d. negalės interneto banke atlikti tam tikrų veiksmų ir mokėjimų.

„Atsižvelgdami į naujuosius reikalavimus, įdiegėme aukštesnį kodų kortelių saugumo lygį užtikrinantį sprendimą, kuris visiems naudotojams įsigalios nuo balandžio 1 dienos. Mūsų klientams tai reiškia, kad, naudojantis kodų kortele tam tikrus veiksmus interneto banke ir išmaniojoje programėlėje reikės papildomai patvirtinti saugumo kodu, gautu SMS žinute. Tam, kad klientai nepatirtų nepatogumų, raginame juos suskubti ir iki kovo pabaigos bankui pateikti savo telefono numerį, kuriuo bus siunčiami papildomi kodai. SMS siuntimas klientams nieko nekainuos, visas išlaidas padengs bankas“, – komentuoja „Swedbank“ Klientų aptarnavimo tarnybos vadovė Loreta Lapinskaitė.

Telefono numerį iki kovo 31 d. klientai gali greitai ir paprastai patys užregistruoti „Swedbank“ interneto banke. Po šios datos telefono registracija interneto banke nebebus galima. Savo numerį klientai galės pateikti tik apsilankę banko padalinyje arba paskambinę banko telefonu ir atlikę nuotolinio tapatybės patvirtinimo veiksmus, kurių paprašys banko specialistas.

Viršijus tam tikras sumas

Atliekant kai kuriuos mokėjimus, klientui reikės įvesti nebe vieną, o du kodus: vieną kodą iš kodų kortelės ir papildomą saugumo kodą, gautą SMS žinute. „SMS žinute gauto kodo reikės norint pervesti interneto banke didesnę nei 30 eurų sumą į sąskaitą kitame banke. Tokio kodo taip pat reikės atliekant pervedimus tarp „Swedbank“ sąskaitų, jei per dieną pervedama suma bus didesnė nei 300 eurų. Neviršijant šių sumų, kaip ir iki šiol, pakaks tik kodo iš kodų kortelės“, – pažymi L. Lapinskaitė.

Papildomo kodo taip pat reikės tvarkant periodinius mokėjimus ir e. sąskaitas bei keičiant asmeninius duomenis interneto banke.

Išsaugotus mokėjimus atlikti paprasčiau

Pervedant pinigus gavėjams, kurie bus išsaugoti ruošinių sąraše, papildomas patvirtinimas SMS žinute gali būti netaikomas. Norėdami sutaupyti laiko, banko klientai gali savarankiškai išjungti papildomų SMS kodų siuntimą, kuomet mokėjimai atliekami gavėjams iš mokėjimų ruošinių sąrašo. Tokiu atveju papildomo saugumo kodo įvesti nereikės nepriklausomai nuo sumos.

„Swedbank“ atstovė atkreipia dėmesį, kad pateikiant bet kokią asmeninę informaciją reikia būti itin atidiems. Iki kovo 31 d. telefono numerį vis dar galima greitai ir paprastai užregistruoti prisijungus prie savo interneto banko. Tačiau registruoti savo numerio kitose interneto svetainėse ar siųsti jo el. paštu bankas niekada neprašo. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad banko darbuotojai klientams patys neskambina ir neprašo atskleisti jokių asmeninių kliento duomenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebetojas

stebetojas portretas
Pribrendo Lietuvoje didelei revoliucijai-nx parsidavusiai Europai prezidentei,nx vyriausybiai ir dar lb nx SEIMUI,kuriam viskas px,nera politines valios dirbti Lietuvos valiai.tai nera reikalo ir tureti respublikai seimo.............nebent seimas narys atstovautu 30 000 interesu,siuo metu jie niekam neatstovauja,tik lietuvius naikina Lietuvos valstybeje................uztenka,jokiu balsavimu,jokiu ejimo prie urnu............paskelbkime visuotini protesta pries visa korumpuota sistema............jokiu balsavimu,o susiburti i Islaisvinimo tautos sutvirtinima..............visus atleisti is esmes.............visus.............cia juk 2 Afrika ar dar Jus Tauta ilgai taip ziuresite ir balsuosite uz tuos daunus konservatorius,socdemus,liberalus ir kitus tautos iskrypelius..........neikite balsuoti niekas,burkimes i Tautos sutvirtinima...............ir visus juos susodinkime i lagerius

Tai jau ne!

Tai jau ne! portretas
SMS saugumo nepadidina, o kaip tik sumažina, ir jei SMSinimo iniciatoriai pakrutintų smegenis, patys suprastų kodėl. Bet esmė ne čia. Esmė - kad žmonėms kuo toliau, tuo nepatogiau ir brangiau naudotis nuosavais pinigais. Ar paaiškins galų gale "ekspertai", kodėl norint gauti atlyginimą grynais reikia bylinėtis? Jei tokios teisės dirbantys žmogeliai nebeturi, tai paskelbkit apie tai viešai, ir tuo pačiu paviešinkit, kas ir kada konkrečiai tą teisę panaikino, kad aišku būtų, kam dėkot. O jei turi, tai taip pat viešai paaiškinkit apie tą teisę darbdaviams, pervedinėjantiems darbuotojų algas į bankus pačių darbuotojų sutikimo net neklausiant. Nes kol kas teoriškai konstitucinė teisė yra, o praktiškai - arba bankas, arba špyga netaukuota.

cianidas

cianidas portretas
ar Lietuva tikia istizusi valstybe,kad negali savo pilieciu apginti nuo banko REKETO.Swedbank parso duomenu,bet kol nepatvirtinta vienpuse sutartis,tu duomenu nepriima.O sutartyje askiai parasyta,kad as sutinku,kad is mano asmenines saskaitos bus nurasyti pinigai uz siunciamas SMS zinutes.Kokie ikainiai,sutartyje neparasyta.KA nori,ta nuraso?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių