Šveicarija įvedė kvotas darbuotojams, tarp jų ir lietuviams

Šveicarija trečiadienį pranešė, kad atkūrusi kvotų sistemą šiemet išduos tik 2 tūkst. 180 darbo leidimų darbininkams iš aštuonių Rytų Europos šalių.

Nuo gegužės 1 dienos įsigaliosiančios kvotos įvedamos siekiant sumažinti imigrantų iš vadinamųjų „A8“ šalių, kurios įstojo į Europos Sąjungą (ES) 2004 metais, - Čekijos, Estijos, Vengrijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Slovakijos ir Slovėnijos. Dabar tokių imigrantų priskaičiuojama apie 4 tūkstančius.

Vyriausybė pranešė, kad peržiūrės šią programą prieš jai baigiantis 2013 metų balandį ir gali nuspręsti ją pratęsti dar vieneriems metams.Apie įvedamas darbo leidimų kvotas vyriausybė informavo balandžio 18 dieną, tačiau tada konkrečių detalių nenurodė.

Kvotos įvedamos „B“ kategorijos darbo leidimams, kurie suteikia teisę užsieniečiams dirbti Šveicarijoje vienerius metus ar daugiau.Nuo 2011 metų gegužės 1 dienos, kai buvo panaikinti darbo apribojimai ES naujokių aštuonetui, Šveicarija atvykėliams iš jų išdavė maždaug 6 tūkst. leidimų ilgalaikiam darbui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių