Šveicarai valgys lietuviškus mėsinius jaučius

Lietuvos ūkininkai, įkūrę kooperatyvą „Baltic Cattle“, baigia derybas su Šveicarijos pirkėjais - į šią šalį bus vežama Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje auginamų mėsinių galvijų mėsos.

Šveicarai kokybišką jautieną žada pirkti 10-15 proc. brangiau, nei už ją vidutiniškai mokama Lietuvos rinkoje. Tiesa, jie kelia ir griežtus kokybės reikalavimus, penktadienį informuoja „Verslo žinios“.

Spalio 24 dieną bus atliktas antras šiais metais kontrolinis skerdimas. Jei rezultatai užsakovus tenkins, bus pradėtas eksportas.„Mums tai galimybė su savo prekės ženklu “Baltic Grass-land Beef" patekti į Vakarų Europos rinką.

Savarankiškai, be šveicarų pagalbos, tiek pasiekti negalėtume. Reali prekyba bus pradėta kitais metais„, - sako Lietuvos mėsinių galvijų augintojų ir gerintojų asociacijos pirmininko pavaduotojas ir kooperatyvo “Baltic Cattle" direktorius Nikolajus Dubnikovas.


Šiame straipsnyje: jautienamėsa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Valys

Valys portretas
Lietuviams žurnalistams. — Jautis, — tai iškastruotas bulius. Kadaise Lietuvoje buvo naudojamas kaip traukiamoji jėga, vietoj arklio. O šiaip tai karvės patinas yra bulius.

Valiui

Valiui portretas
Bulienos ir nevalgo niekas, išskyrus tuos, kas koridas rengia. O mes koridose galvijų nedaigojam ir valgom jautieną, kitaip tariant, kastruotų galvijų mėsą. Buliaus į skerdyklą taip lengvai nenugabensi. Man tai kitkas įdomu. Negi jau ir šveicarai taip savo ūkius prichemizavo, kad normalesnės mėsos tenka kitur ieškoti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių