Švedijos verslas vis dažniau renkasi Lietuvą

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge su į Lietuvą valstybinio vizito atvykusiu Švedijos karaliumi Karlu XVI Gustavu dalyvavo Švedijos verslo apdovanojimų ceremonijoje. Šiais jau dešimtą kartą surengtais apdovanojimais siekiama stiprinti Lietuvos ir Švedijos verslo ryšius, pabrėžti verslo atsakomybę visuomenei ir gamtai bei tarptautinio bendradarbiavimo versle naudą.

„Skaidrios ir atsakingos vadybos tradicijas puoselėjantis Švedijos verslas vis dažniau renkasi Lietuvą, nes čia atranda ne tik sparčiai augančią, konkurencingą ekonomiką, bet ir modernias idėjas, sumanius ir darbščius žmones. Didėjantis Švedijos įmonių susidomėjimas mūsų šalimi rodo pasitikėjimą Lietuvos verslo aplinka bei lietuviškų prekių ir paslaugų kokybe“, – sakė prezidentė.

Renginio metu prezidentė ir Švedijos karalius Karlas XVI Gustavas įteikė tris nugalėtojų statulėles. Geriausia metų socialinės atsakomybės iniciatyva pripažintas LESTO bei Lietuvos vaikų ir jaunimo centro projektas, skatinantis Lietuvos mokyklas plėtoti vaikų ekologines idėjas. Apdovanojimas už tvarią plėtrą atiteko įmonių grupei „Ernestena“ už inovatyvių ir gamtą tausojančių biokuro technologijų vystymą. „Jaunojo metų verslininko“ prizas įteiktas ikimokyklinio ugdymo įstaigos „Vaikystės sodas“ įkūrėjai Austėjai Landsbergienei už novatorišką ir įkvepiantį verslo plėtros pavyzdį.

Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo su Švedijos karališkąja pora atvykusi gausi, 23 Švedijos įmonėms atstovaujanti verslo delegacija. Tai kompanijų „Ericsson“, „SAAB“, „Skandia“, „Ikea Group“, „Stena Line“, „Icomera“ ir kitų bendrovių, dirbančių gynybos, medicinos pramonės, finansų, miškininkystės, atliekų tvarkymo sektoriuose, vadovai.

Švedija yra viena iš svarbiausių Lietuvos eksporto partnerių. Vien pirmojo šių metų pusmečio Lietuvos eksporto į Švediją vertė – beveik 500 milijonų eurų. Praėjusiais metais Švedija buvo antra didžiausia lietuviškų mechaninės inžinerijos gaminių importuotoja, nusileidžianti tik Vokietijai. Šie Lietuvoje pagaminti aukštos pridėtinės vertės gaminiai perkami tokių Švedijos įmonių kaip „Volvo“, „Scania“, „Husqvarna“. Lietuvos verslininkai taip pat įsitvirtina Švedijoje, teikdami informacinių technologijų, transporto, statybų paslaugas.

Švedija taip pat yra didžiausia užsienio investuotoja Lietuvoje. Per pastaruosius penkerius metus jos investicijos išaugo daugiau nei 3 kartus ir dabar viršija 3 milijardus eurų. Lietuvoje veikia 200 Švedijos kapitalo įmonių, kuriose dirba daugiau nei 11 tūkstančių mūsų šalies žmonių. Šių įmonių apyvarta siekia 1,5 milijardo eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pussvedis

Pussvedis portretas
Taip svedu bankai dulkina kai nori labusus ,tai papasakojo chebrai kad ir tie dyku saibu pasidarys. Vperid swedai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių