Sustabdytas finansavimas Ignalinos AE uždarymo projektui (papildyta)

Donorų konferencija nusprendė sustabdyti finansavimą Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektui B1, kurį įgyvendina Rusijos kapitalo Vokietijos įmonė „Nukem“, BNS ketvirtadienį patvirtino Lietuvos diplomatas.

„Donorai atsižvelgė į Lietuvos pateiktą informaciją apie derybas su NUKEM ir prašymą apsvarstyti pinigų šios bendrovės vykdomam projektui įšaldymą, kol bus sureguliuotas kuro konteinerių saugumo užtikrinimo klausimas“, - BNS ketvirtadienį sakė Lietuvos nuolatinio atstovo Europos Sąjungai (ES) pavaduotojas ambasadorius Arūnas Vinčiūnas.

B1 - panaudoto branduolinio kuro saugyklos projektas - yra didžiausias Ignalinos AE uždarymo procese. Dėl jo ne kartą kilo ginčų tarp „Nukem“ ir Lietuvos Vyriausybės, kuri nepatenkina „Nukem“ subrangovo - Vokietijos bendrovės GNS - pasiūlytais kuro saugojimo konteineriais.

Donorų konferenciją rengia Donorų asamblėja - Tarptautinio Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo rėmimo fondo valdytoja, jos donorės yra Austrija, Belgija, Danija, Suomija, Prancūzija, Vokietija, Airija, Liuksemburgas, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija, Ispanija, Švedija, Šveicarija ir Europos Komisija.

BNS žiniomis, prieš šią konferenciją Lietuvos Energetikos ministerija išsiuntė laišką su siūlymu apsvarstyti finansavimo sustabdymą „Nukem“ vykdomiems projektams. Tai vertinama kaip taktinis žingsnis, žinant, jog įšaldymo finansavimas buvo rimtai svarstomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
ai nafig ja uzdarineti - tegul taip stovi.... va Lietuva prasys pinigu naujai atominei statyti....

Balys

Balys portretas
Kiek žinome, NUKEM jau prieš gerą mėnesį pateikė kuro konteinerių sertifikavimo dokumentus. Tik niekas nepasakė, ar tie dokumentai perskaityti, ir ką apie juos sako specialistai. O dabar iš giedro dangaus, — netenkina. Jaučiasi, kad tą visą informaciją reikia skaityti "tarp eilučių", — kam viso to reikia.

nafig

nafig portretas
Negalim uzdaryti? Bet galim po poros savaiciu be problemu vel paleisti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių