Susitarimą dėl naujos paskolos LJL ketinama pasirašyti antradienį

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ antradienį turėtų pasirašyti susitarimą dėl naujos 3 mln. eurų paskolos ant bankroto slenksčio atsidūrusiai bendrovei „Lietuvos jūrų laivininkystė“ (LJL), sako Susisiekimo ministerijos atstovas.

„Lietuvos geležinkeliai“ toliau derasi dėl kreditavimo sąlygų, dėl komercinės naudos. Susitarimą tikimasi pasirašyti rytoj iki pietų“, - BNS pirmadienį sakė susisiekimo ministro atstovas Ričardas Slapšys.

Pasak jo, „Lietuvos geležinkeliai“ buvo vieninteliai atsiliepę į LJL kvietimą suteikti 3 mln. eurų paskolą. Praėjusią savaitę valstybės įmonės „Lietuvos energija“, „Klaipėdos nafta“ bei Klaipėdos uostas pareiškė, kad neskolins pinigų LJL.

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams teigė, kad finansiniai pavedimai LJL turėtų būti padaryti antradienį.

„Mano yra išsakytas pageidavimas ir reikalavimas, kad jau rytoj būtų daromi finansiniai pavedimai, kurie reikalingi atlaisvinant laivus ir laivų kontrolę perimant Lietuvai“, - kalbėjo premjeras.

Konkurencijos tarybai praėjusią savaitę pareiškus, kad nauja SEB banko paskola su „Lietuvos geležinkelių“ garantija gali prieštarauti ES konkurencijos principams ir dėl to gali grėsti EK sankcijos, Vyriausybė ieško būdų, kaip rinkos sąlygomis paskolinti pinigų LJL, kurios 4 laivai vis dar įstrigę užsienio uostuose ir kuriuos būtina skubiai išlaisvinti.

Praėjusį penktadienį SEB bankas dar 9 mėnesiams - iki kitų metų balandžio - atidėjo LJL beveik 15 mln. eurų paskolų grąžinimo terminą.

Vėlesnis paskolos grąžinimo terminas leido stabdyti LJL bankroto procedūras - Klaipėdos apygardos teismas bylą nutraukė praėjusį penktadienį. Jis taip pat atvėrė kelią LJL gauti naują 3 mln. eurų paskolą, kurią turėtų suteikti „Lietuvos geležinkeliai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių