Sukčius sugundė pigiomis atostogomis

Dvidešimt devynerių metų kaunietė B. M. internetinių skelbimų portale www.skelbiu.lt rado pasiūlymą nebrangiai išsinuomoti butą Palangoje ir susigundžiusi pasiūlymu į nepažįstamo asmens banko sąskaitą pervedė 240 litų. Moterį apgavęs sukčius iki šiol buto neišnuomojo, pinigų negrąžino, o į telefono skambučius neatsiliepia. Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius pasakojo, kad žmonės pernelyg neatsakingai disponuoja savo turtu. Tuo netrunka pasinaudoti ir sukčiai.

„Net ir trumpam laikotarpiui nuomojantis butą nereikia aklai pasitikėti nepažįstamais asmenimis, juo labiau – pervedinėti jiems pinigus. Prieš tai geriausia būtų gyvai susitikti su nuomos paslaugas teikiančiu asmeniu, internete pasidomėti ar toks butas apskritai yra“, - mokė specialistas.

K. Kasciukevičiaus teigimu, saugotis reikėtų ne tik ieškant buto nuomai, bet ir perkant ką nors internetu. „Prieš perkant dominančią prekę internete, būtina pasidomėti įmone, kuri užsiima prekių pardavimu. Tik įsitikinus, kad įmonė yra registruota ir jos paslaugomis pasinaudojusių žmonių atsiliepimai yra teigiami, galima pirkti interneto svetainėse siūlomas prekes“, - patarimų negailėjo policijos atstovas.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 straipsnio 3 dalis numato, kad už apgaulės būtu pasisavinta nedidelės vertės turtą teismas gali skirti viešuosius darbus arba areštą, arba baudą, arba  laisvės apribojimą.


Šiame straipsnyje: sukčiusatostogospinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių