STT ir FNTT Lietuvos gyventojų sąskaitų Šveicarijos banke netiria

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) yra gavusios informacijos apie sąskaitas banko HSBC Šveicarijos padalinyje turėjusius Lietuvos mokesčių mokėtojus, tačiau su tuo susijusių tyrimų neatlieka.

„Specialiųjų tyrimų tarnyba yra gavusi informaciją iš Valstybinės mokesčių inspekcijos. Įvertinus gautą informaciją, nustatyta, kad joje nėra jokių duomenų, kurie pagal kompetenciją domintų STT“, - BNS informavo tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas.

Pasak FNTT atstovės spaudai Rūtos Andriuškaitės, tarnyba vykdydama jai priskirtas funkcijas nuolat bendradarbiauja su VMI ir keičiasi turima informacija.

„Šiais metais Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje nėra pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl galimo neteisėto praturtėjimo bei kitų nusikalstamų veikų, susijusių su Lietuvos piliečių turėtomis sąskaitomis HSBC banko Šveicarijos padalinyje“, - BNS sakė R.Andriuškaitė.

FNTT vadovas Kęstutis Jucevičius BNS patikslino, kad tyrimą pagal VMI turimą informaciją nebuvo pradėti ir pernai.

„Nebuvo ir pernai pradėti. Pagal šitą sąrašą (VMI turimus duomenis - BNS) tikrai nesame pradėję ikiteisminių tyrimų (....) Ten ir duomenys yra gana seni“, - BNS teigė K.Jucevičius.

VMI pernai iš Prancūzijos mokesčių administratoriaus gavo informaciją apie Lietuvos rezidentų sąskaitas HSBC banko Šveicarijos padalinyje. Pirmadienį VMI pranešė, kad gautoje informacijoje identifikuota keliasdešimt Lietuvos mokesčių mokėtojų, tarp kurių yra ir visuomenei žinomų asmenų, tačiau nei Seimo narių, nei Vyriausybės ministrų duomenų nėra.

Tarptautinis tiriamosios žurnalistikos konsorciumas ICIJ 2015 metų pradžioje paskelbė medžiagą apie HSBC Šveicarijos padalinio duomenis. Dokumentai, kuriuos pavyko gauti ICIJ, buvo paremti bylomis, kurias 2008 metais slapta iš banko išgabeno buvęs HSBC darbuotojas Herve Falciani ir perdavė Prancūzijos pareigūnams. Tuomet teigta, kad banke yra atidarytos 67 klientų iš Lietuvos sąskaitos.

Portalas 15min.lt pernai skelbė, kad nutekėjusioje informacijoje apie HSBC Šveicarijos padalinio klientus figūravo buvęs „Snoro“ banko akcininkas Vladimiras Antonovas, kuris turėjo mažiausiai tris sąskaitas, taip pat Medicinos banko pagrindinis akcininkas Saulius Karosas.


Šiame straipsnyje: STTFNTTLietuvasąskaitos

NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel  portretas
Netiria.? Vat cia labiausiai ir reiketu..., ! .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių