Strateginės valstybės įmonės nebus privatizuojamos

Strateginės valstybės valdomos įmonės nebus privatizuojamos, tikina premjeras.

Tačiau Saulius Skvernelis sako, jog kai kurios probleminės valstybės valdomos įmonės galėtų būti iš dalies privatizuotos, jų akcijas listinguojant biržoje. Pasak premjero, esama ir tokių įmonių, kurias būtina arba parduoti, arba visai uždaryti.

„Kalbant apie strategines įmones, net klausimų negali kilti. Kalbant apie valstybės įmones, kurios susiduria su tam tikromis problemomis, tai dalies jų akcijų listingavimas biržoje leistų tai įmonei lengviau investicijų pritraukti, galiausiai procesus skaidriai užtikrintų. Na, ir turime tokių įmonių, kurios neaišku dėl ko buvo įsteigtos, tai dėl jų ateities gali būt klausimas keliamas, ar apskritai jos reikalingos, ar turi būti privatizuotos, ar tiesiog uždarytos“, - pirmadienį žurnalistams teigė S.Skvernelis.

Portalas delfi.lt penktadienį pranešė, kad speciali darbo grupė rengia pasiūlymus dėl kai kurių valstybės valdomų įmonių privatizavimo - ketinama parduoti po trečdalį strateginę reikšmę turinčių „Lietuvos energijos“, „Lietuvos geležinkelių“, Lietuvos pašto akcijų, tačiau dėl to galutinai dar neapsispręsta.

Pertvarkos gaires šiuo metu svarsto Ūkio ministerijoje suformuota speciali darbo grupė, kuriai vadovauja ūkio viceministras Ramūnas Burokas.

„Žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija galimai atspindėjo kai kuriuos darbo grupės siūlymus, tačiau kol kas tai jos narių nuomonė. Visi darbo grupės siūlymai ir nuomonės bus aptarti su institucijoms, jiems turės pritarti arba juos atmesti ministrų kabinetas, kai kuriais atvejais, jei tai reikalautų įstatymų pakeitimų, ir Seimas“, - BNS pranešė Ūkio ministerija.

Konservatorių frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Žygimantas Pavilionis praėjusią savaitę kreipėsi į premjerą dėl šių pasiūlymų.

Tarp strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių yra „Lietuvos geležinkeliai“, Lietuvos radijo ir televizijos centras, „Lietuvos energija“, „Litgrid“, „Energijos skirstymo operatorius“, „Klaipėdos nafta“, „Detonas“, „Jonavos grūdai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar tokiu dar yra?

Ar tokiu dar yra? portretas
Parašyta tai ne apie visai Valstybines..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių