Sprendimas, ar mokėsime daugiau už šilumą – Seimo rankose

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį popiet svarstys du priešingus siūlymus - pratęsti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą šildymui bei priimti naują kompensacijų mokėjimo tvarką, jei ji nuo birželio 1-osios nebūtų pratęsta.

Konservatoriams pareikalavus pertraukos svarstant klausimą dėl kompensacijų, penktadalis Seimo narių tam pritarė. Siūloma kompensacijas mokėti šeimoms, kurių išlaidos šildymui siektų 15 proc., o ne 20 proc. visų pajamų. Tam jau pritarė Biudžeto ir finansų bei Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetai.

Jeigu Seimas tokiai tvarkai pritartų, kompensacijos būtų skaičiuojamos, iš šeimos pajamų atėmus valstybės remiamas pajamas, kurios vienam asmeniui sudaro 102 eurus. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimais, nustačius 15 proc. ribą, papildomai biudžete reikėtų rasti 14,3 mln. eurų, o kompensacijas gautų iki 200 tūkst. asmenų. Pirmąjį šių metų ketvirtį, ministerijos duomenimis, jas gavo apie 92 tūkst. žmonių, o išmokos siekė apie 17 mln. eurų.

Dabar įstatymas numato, kad lengvatinis 9 proc. PVM šildymui nustos galioti birželio 1 dieną.


Šiame straipsnyje: šildymasPVM lengvata

NAUJAUSI KOMENTARAI

pagyvenus

pagyvenus portretas
Daug valdziu pragyvenau,bet dar ne viena taip nesiutino,kaip sitoji.Lenda i zmoniu asmenini gyvenima,primeta savo absurdiska gyvenimo modeli,jie nedirba,o tik imituoja ji,nes valdyti valstybe reikia tureti proto ir geru patareju,Minedo patarimai geruoju nesibaigs.

Anonimas

Anonimas portretas
jau as save sveikinu busiu pasalpine

vyt

vyt portretas
mano nuomone , visos lengvatos turi buti panaikintos ir tik tada suzinosime tikra ekonomine padeti lietuvoja , o darbo tikrai padauges savivaldybem, atsiras eiles del kompensaciju ir taip turi buti .....................
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių