Sparčiausiai brangstančio produkto vardą perėmė kiaušiniai

  • Teksto dydis:

Aprimus aistroms dėl rekordines aukštumas pasiekusių sviesto kainų, sparčiausiai brangstančio produkto vardą estafetėje perėmė kiaušiniai.

Kelis mėnesius ES besitęsiant tyrimams dėl pesticidu fipronilu užterštų kiaušinių, jų kaina nuo vasaros vidurio jau yra išaugusi beveik 70 proc., o palyginti su pernai tuo pačiu metu, kai kuriose ES šalyse kiaušiniai yra kone dvigubai brangesni, rašo „Verslo žinios“.

„Europoje išaugusią kiaušinių bei jų produktų paklausą lėmė ir fipronilo skandalas, dėl kurio kai kuriems Europos gamintojams teko stabdyti gamybą arba išskersti paukščius. Natūralu, kad rinkoje dėl to susiformavo kiaušinių ir įvairiųjų masių, miltelių bei kitų produktų trūkumas. Prie to prisidėjo ir nesenas paukščių gripo atvejis Italijoje, kai buvo išskersta net 2 mln. vištų. Šiuo metu kainos rinkoje jau stabilizuojasi“, – sako kiaušinius gaminančios „Groward Group“ vadovas Tomas Strumskas.

Vokietijoje kiaušiniai šiuo metu yra apie 88 proc. brangesni nei tuo pačiu metu pernai, Belgijoje ir Nyderlanduose – 92 proc. brangesni. Nedaug per metus atpigo kiaušiniai tik Danijoje, Graikijoje ir Italijoje. Lietuvoje kiaušiniai taip pat pabrango, tačiau čia kainos šuolis nebuvo toks milžiniškas kaip visos ES mastu.


Šiame straipsnyje: kiaušiniaikiaušinių kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Noriu priminti, kad

Noriu priminti, kad portretas
Noriu priminti, kad TSRS valdymo metais vidutiniška kiaušinių kaina buvo 1 rub. 10 kap. Tad verkti dėl kiaušinių pabrangimo yra šventvagystė, jis nesuvokiamai pigūs. Čia dar galiu pateikti palyginimus jaunimui, kurio tada nebuvo - laikraštis kainavo 2 kapeikos, o dabar ~1,5 euro, autobuso talonėlis buvo 4 kap., o dabar...?

gana

gana portretas
matyt net vistos netiki sia valdzia ir pradejo streika nedet kiausiniu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių