Spalio 1-ąją įsigalioja naujas kompensuojamų vaistų kainynas

  • Teksto dydis:

Nuo spalio įsigalioja naujas Kompensuojamųjų vaistų kainynas, kuriame – daugiau vaistų su mažesnėmis priemokomis, daugiau naujų vaistų ir veikliųjų medžiagų, kurių iki šiol nebuvo, rašoma SAM pranešime spaudai.

Be to, kaip ir iki šiol, visos veikliosios medžiagos lieka ir pacientai toliau galės jas rinktis, tik priemokos už jas bus mažesnės.

„Į kainyną yra įtrauktos dvi visiškai naujos veikliosios medžiagos, kurios anksčiau nebuvo kompensuojamos. Šie vaistai skirti gydyti epilepsiją bei hepatitą C, tad šių vaistų kompensavimas yra svarbus pasiekimas ir reali pagalba pacientams“, – sako Sveikatos apsaugos ministras  Aurelijus Veryga.

Šiam kainynui farmacijos kompanijos 1029 vaistams pritaikė nuolaidas pacientų priemokoms. Taip pat buvo mažintos ir bazinės vaistų kainos. Tai leis sutaupyti ne tik pacientams, bet ir 1,7 mln. eurų per ketvirtį Privalomojo sveikatos draudimo fondui (PSDF). Už šiuos pinigus bus galima pradėti kompensuoti dar daugiau naujų žmonėms reikalingų vaistų, rašoma pranešime.

Šiame kainyne įrašyti apie 2000 prekinių vaistų pavadinimų, iš jų – 106 nauji pavadinimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algys

Algys portretas
Kodel VIAGRA neitraukta i kompensuojamuju sarasa,juk tai vaistas,kurio be recepto nenusipirksi,o ir kaina nemaza. Tie vaistai gali pedeti seima issaugoti,ja pagausinti,ir laimingesne padaryti!

valerija

valerija portretas
norėčiau sužinoti kodel vaistas PROLIA taip smarkiai pabrango -jeipirma pusmeti mokėjau 95 eur tai dabar kainuoja beveik 109 eur.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių