„Sodros“ vadovė: potencialo didinti pensijas yra

Potencialo sparčiau didinti pensijas yra, sako „Sodros“ direktorė Julita Varanauskienė.

„Kalbant iš trumpalaikės perspektyvos, potencialo sparčiau didinti pensijas yra“, – trečiadienį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete teigė „Sodros“ vadovė.

„Žiūrint į dabartinius skaičius ir į teisės aktus, kurie reguliuoja kaip ir kiek turi būti kaupiamas rezervas, jeigu toks sprendimas būtų priimtas (dėl pensijų kėlimo jas indeksuojant – BNS), reikėtų sutvarkyti ir tą kitą pusę, rezervo kaupimą pusę“, – pridūrė ji.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė yra pažadėjusi, kad iki 2024 metų privalomąjį darbo stažą sukaupusiems asmenims vidutinė pensija turėtų siekti 550 eurų. Seimui siūlymus dėl spartesnio pensijų indeksavimo planuojama pateikti rudenį.

Pensijos didinamos kasmet – jos didėja vidutiniškai tiek, kiek auga ekonomika ir gyventojų darbo užmokesčio fondas.

„Sodra“ kovą skelbė, kad šiais metais pensijos padidėjo vidutiniškai 9,58 proc.: su būtinuoju stažu – 41 euru iki 440 eurų, o vidutinė pensija – 38 eurais iki 415 eurų.

Šių metų sausį Lietuvoje buvo 614 tūkst. senatvės pensininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot stai

Ot stai portretas
Reikia versti ta vyriausybe,pabegeliai gerisu gyvena,negu pencininkai,Pabegeliams ir pastoge ir maistas ir visos priemones,net ir dantu sepetukas,nei jokiu mokesciu moketi,jei jokio stazo.O cia turi staza ,.staza" Spyga gauni,Ir vis dar eik dirbti iki mirties,kol apvirsi,is darbo su grabu isves,vot stai ir laisvoj Lietuvoj,to mes nusipelnem,tas sukis nevisiems,Tik ISRINKTIESIEMS!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Invalidas pensininkas

Invalidas pensininkas portretas
Daigiau nei 10.metų stažo praradau nes esu Ii grupės invalidas o dabar prisidėjo dar onkologinė liga. Į jokį darbą mane nieks nepriima .Pensija tokia kad ir grabui nesusitaupysiu...Apie vaistus galiu tik pasvajoti..Tas PRIVALOMAS STAŽAS IDIOTIZMAS...Nes neįvertina nei darbo sudėtingumo nei kvalifikacijos..Taip mažamokslis girtuoklis prasistumdes darbe 40 metų gauna pensijos dvigubai daugiau nei su universitetiniu išsilavinimu specialistas dėl ligos nesukaupęs tų 40 metų.

Anonimas

Anonimas portretas
Pirmiausia reikia padidinti neįgalumo pensijas;kaip išgyventi iš jau padidintos ir tik 292e tesiekiančios išmokos,kai yra 18m. darbo stažas,o vėliau liga.ir neįgalumas.Būtina sutvarkyti tokias nesąmones ir neniekinti sveikatos netekusių žmonių.Rūpi tik sveiki žmonės,su 40m.darbo stažu.Nežinia ,kada PATYS būsit pakirsti sunkios ligos....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių