„Sodros“ vadovas: kitąmet deficitas bus mažesnis

„Sodros“ vadovas Mindaugas Sinkevičius prognozuoja, kad kitąmet „Sodros“ deficitas bus apie 1,6 mlrd. litų - apie 400 mln. litų mažesnis, nei laukiamas šiemet. Jo nuomone, milijardus litų skolingos „Sodros“ įsiskolinimai pradės mažėti 2016-aisiais.

Preliminariomis prognozėmis, „Sodros“ deficitas kitąmet turėtų siekti apie 1,6 mlrd. litų - tai yra apie 400 mln. litų mažesnis nei laukiamas šįmet. Skaičiuojama, kad kitų metų pajamos bus 736 mln. litų didesnės nei šiemet. Taip pat didesnės bus išlaidos, o skirtumas sieks 372 mln. litų„,- interviu “Lietuvos žinioms" sakė M.Sinkevičius.

Pasak jo, norisi tikėti, kad Finansų ministerijos prognozės dėl ekonomikos augimo radikaliai nesikeis, o būsima Vyriausybė imsis darbo suvokdama, koks svarbus gyventojams yra socialinis draudimas.

„Sodra“ skolinga 9,14 mlrd. litų. Preliminariai prognozuojame, kad 2015-aisiais einamųjų metų deficitas bus apie 200 tūkst. litų, o 2016-aisiais biudžetas gali būti subalansuotas ar net teigiamas. Tad nuo tų metų tikimės, kad skola pagaliau ims tirpti. Tačiau viskas glaudžiai susiję su ekonominėmis perspektyvomis„, - sakė “Sodros" vadovas.

Anot jo, „Sodros“ biudžetas priklauso nuo darbo užmokesčio fondo.

"Šis fondas kitąmet prognozuojamas 27,5 mlrd. litų, 2014 metais - 29 mlrd. litų. Tad jeigu darbo užmokesčio fondas, nuo kurio mokami socialinio draudimo mokesčiai, didėtų sparčiau, problemos būtų sprendžiamos kur kas greičiau. Kaip minėjau, viskas priklauso nuo mūsų pačių požiūrio į šešėlinę ekonomiką ir nuo žmonių pasitikėjimo socialiniu


Šiame straipsnyje: SodraSodros deficitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių