„Sodrai“ siūloma patikėti nedarbo išmokų mokėjimą

Vyriausybė pasitarime pirmadienį svarstys galimybę perduoti nedarbo pašalpų mokėjimą „Sodrai“.

Numatoma, kad šių pašalpų mokėjimą „Sodra“ galėtų perimti nuo 2013 metų. jeigu Vyriausybė tokiam pasiūlymui pritars, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija tai numatančius teisės aktų projektus Vyriausybei turės pateikti iki birželio 8 dienos.

Nedarbingumo pašalpų mokėjimo perleidimo projektas laikomas vienu svarbesnių 2012 metų darbų. Be to, šiemet planuojama sukurti teisės aktus, kurie Seimą įpareigotų kas ketverius metus peržiūrėti ilgalaikę „Sodros“ ir pensijų sistemos pertvarkos eigą. Taip pat numatoma „Sodrai“ paskolas iš valstybės biudžeto teikti su nulinėmis palūkanomis, nustačius pensijų indeksavimo tvarką.

Tarp šių metų darbų - valstybinės pensijų pertvarkos koncepcijos analizės parengimas.

Tuo tarpu 2013 metais bus siekiama įteisinti „Sodros“ biudžeto rezervą ir nustatyti pensijų indeksavimo tvarką, sudaryti prielaidas kurtis gyvenimo ciklų fondams, teikti pasiūlymus dėl valstybinės pensijų kaupimo bendrovės įsteigimo, sugriežtinti neįgalumo išmokų sistemą, parengti siūlymus, kad „Sodra“ mokėtų visas valstybines pensijas, rentas ir šalpos išmokas.


Šiame straipsnyje: Sodranedarbasnedarbo išmoka

NAUJAUSI KOMENTARAI

LLL

LLL portretas
Lietuvoje aplamai nėra valstybinio socialinio draudimo - yra tik pašalpų centras, kuris, kažkodėl vadinamas SODRA. Jeigu būtų socialinis draudimas, būtų draudiminės išmokos, priklausančios nuo sukauptos sumos dydžio, o ne pašalpos

DDVP

DDVP portretas
Tarp mūsų, su mumis, tokia kaip mes. Tokia – Kristina Brazauskienė. Todėl ją myli žmonės!!! Balsuosiu už Kristiną Brazauskienę!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių