„Sodra“ tikslina savarankiškai dirbančių gyventojų mokėtinas sumas

  • Teksto dydis:

Daliai savarankiškai dirbančių gyventojų, kurie deklaravo praėjusių metų pajamas, galėjo būti atvaizduotos per didelės mokėtinos „Sodros“ įmokų sumos. Neatitikimai pastebėti pasibaigus deklaravimo laikotarpiui ir šiuo metų trūkumai yra šalinami. Duomenys apie mokėtinas sumas bus patikslinti kitą savaitę

Tuomet visiems savarankiškai dirbantiems gyventojams, kurie įmokų nesumokėjo ar sumokėjo mažiau nei priskaičiuota, jų asmeninėje „Sodros“ paskyroje draudėjui bus pateikti pranešimai su tiksliomis mokėtinomis sumomis.

Šiuo metu tikslią mokėtiną sumą galima sužinoti susisiekus su „Sodros“ konsultantais.

Tiems gyventojams, kurie sumokėjo daugiau nei priklauso, valstybinio socialinio draudimo permokos bus grąžintos artimiausiu metu.

„Suprantame, kad dalis savarankiškai dirbančių ir įmokas mokančių gyventojų šiuo metu patiria nepatogumų ir dėl to atsiprašome. Užtikriname, kad šiuo metu mums tai prioritetas ir nė vienam gyventojui nebus priskaičiuota daugiau įmokų nei priklauso. Raginame juos prisijungti prie asmeninės paskyros draudėjui, kur jie ras visą svarbią informaciją", – sako „Sodros“ komunikacijos atstovas Saulius Jarmalis.

Jis ragina atkreipti dėmesį, kad nuo šių metų pradžios laiku nesumokėjus įmokų nebeskaičiuojami delspinigiai.

„Be to, kaip ir kasmet, susidarius didesnei mokėtinai sumai, įmokų mokėjimą galima išdėstyti ilgesniam laikotarpiui", – teigia S. Jarmalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomiai čia

Įdomiai čia portretas
kai aš ir mano šeima neturi ką valgyti o darbo biržos pasiūlytos darbo vietos trys iš eilės po kurio laiko pasirodo, neapmokamos:D)tai sodra gerai jaučiasi, jai galvos neskauda?Na o kai aš šen ten pradedu uždarbiauti, susigalvoju mažą bzniuką ar randu asmeninį savaitinį pasiūlymą pas pažystamus, tai tos kalės Sodros snukis jau ir čia. Ka tik ką išplėšt..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių