Ketvirtadalis išeinančiųjų į pensiją neturi būtinojo stažo

„Sodra“ skelbia, kad ketvirtadalis kasmet į pensiją išeinančių žmonių neturi sukaupę būtinojo stažo, todėl gauna mažesnę pensiją. Dėl to „Sodra“ siuntė laiškus, informuojančius žmones apie gaunamas per mažas pajamas būtinajam stažui sukaupti. Skaičiuojama, kad devyni iš dešimties laiškų jau pasiekė adresatus.

Vadinamuosius  „vyšninius vokus“, informuojančius, jog žmogus gauna per mažas pajamas, neužtikrinančias būtinojo stažo, „Sodra“ išsiuntė beveik 140 tūkstančių žmonių. Daugiau kaip 9 iš dešimties laiškų adresatus pasiekė. Likusieji grįžo į pašto skyrius, o žmonėms jų pašto dėžutėse palikti apie tai informuojantys pranešimai. „Sodra“ skelbia, kad juos atsiimti galima pašte iki mėnesio pabaigos.

Pastebima, jog didžioji dalis gyventojų stažą sieja su išdirbtu laiku, o ne gautomis pajamomis, nors tai yra netiesa. Tam, kad žmogus sukauptų būtinąjį stažą, per mėnesį jis privalo uždirbti ne mažiau kaip minimalų mėnesio atlyginimą.

„Sodros“ pranešimais siekiama, kad žmonės suprastų, kokią įtaką mažos oficialiai gaunamos pajamos daro jų būsimai pensijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kam tos pencijos.geriau lai gyvena is santaupu.per daug ju turi.

Anonimas

Anonimas portretas
komunistinis-KGBistinis Sajudis viska numate net 20 metu i prieki. Sunaikino pramone, zemes uki, Isvijo darbininkus arba jie dirbo uz kapeikas arba metais be algu. Viskas buvo paskaiciuota, kad , ziurek, skaiciuok kaip nori bet apie 40% NEBUVO NUMATYTA kad gaus pilas pensijas. Padekokim VISIEMS BUVUSIEMEMS ir ESANTIEMS komunistinems isgamoms valdzioje. Vakaru bankininkai ir kapitalistai LABAI LAIMINGI.

...

... portretas
Na o naujasis 'Darbo' kodeksas tai kodeksas pensijoms išvis panaikint (kad ir dėl to kad neišgyvensit iki jos...)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių