Socialinių įmonių įstatymo pakeitimai padidins bedarbių skaičių?

Seime svarstomos naujos Socialinių įmonių įstatymo redakcijos. Kritikai baiminasi, kad jas priėmus, didelė dalis socialinėse įmonėse dirbančių neįgaliųjų neteks darbo ir sunkiau jį susiras ateityje.

Esą panaikinus subsidijas naujų negalią turinčių darbuotojų atlyginimui ir darbo vietai įrengti, neįgalieji taps nebekonkurencingi ir vietoje jų bus priimami sveiki.

Pataisų iniciatoriai sako, kad nauja redakcija sustabdys naujų socialinių įmonių kūrimąsi ir taip sutaupys galbūt neefektyviai naudojamas valstybines lėšas. Kartu esą ruošiami teisės aktai, kurie sudarys palankesnes sąlygas neįgaliesiems lengviau įsidarbinti laisvoje rinkoje. Pataisos, jei joms bus pritarta, įsigaliotų nuo birželio.

Socialinių įmonių steigimo konsultacijų bendrovės „Sopo Consulting“ bendrasavininkis teigė, kad priėmus įstatymo pataisą socialinės įmonės turės susinaikinti ir vasaros pradžioje apie 3,5 tūkst. neįgaliųjų liks gatvėje, tiek pat bus atleista iki metų pabaigos. Anot N. Briedžio, pagal naują įstatymą socialinės įmonės negalės teikti valymo, statybų paslaugų, mat pagal naująjį įstatymą neįgalieji negalės dirbti kitų įmonių patalpose.

Tuo metu Seimo narys Justas Džiugelis ragino perdėtai neinterpretuoti: „Mes puikiai suprantame, kad yra veiklų, kuriose žmogus gali veikti kitose patalpose. Naujojo įstatymo esmė yra ta, kad žmonės negalėtų būti „nuomojami“. Bet kokiu atveju, nauja įstatymo redakcija buvo kuriama tikrai ne todėl, kad būtų siekiama sustabdyti valytojų darbą ar kitas veiklas. Įstatymo naujoji redakcija sako, kad socialinės įmonės būtų tarsi po kupolu, kad daugiau nesiplėstų, nes yra kuriama nauja koncepcija, kurioje numatytas visiškai kitoks požiūris į žmogų su negalia.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų, 10000 eurų, 100 milijonų 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker

TO AS

TO AS portretas
Ponia ar ponuli AS,jeigu tamsta esi nesaziningas,tai apie kitus pagal save nespresk.Yra imone musu mieste kur dauguma,na 70% dirba neigalieji,kurie kitur tikrai negaletu dirbti.Cia jiems sudarytos salygos,atitinkancios ju poreikius ir galimybes dirbti ir uzsidirbti.

as

as portretas
butina naikint tas doc imoned ned jod tik dangstosi negalaisiais iplaukos pasakiskos i ju kisene
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių