„Snoro“ komisija kvies buvusį banko laikinąjį administratorių

Seimo laikinosios komisijos „Snoro“ bankrotui ištirti vadovas Valentinas Mazuronis nelinkęs atskleisti tyrimo eigos, kol jis visiškai nesibaigs.

Antradienį komisija išsikvietė dabartinį ir buvusį Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininkus Vitą Vasiliauską bei Reinoldijų Šarkiną, kad jie atsakytų į klausimus apie „Snoro“ veiklą ir LB vykdytą jo priežiūrą iki banko nacionalizavimo pernai lapkritį bei po to.

„Komisija uždavė labai daug įvairių klausimų ir gavo daug labai įdomių atsakymų“, - taip bent kelis kartus pabrėžė V.Mazuronis, žurnalistų paklaustas, ką išgirdo per posėdį.

„Uždavėme tuos klausimus, į kuriuos turime atsakyti savo tyrimo metu. Bet pagal įstatymą kol nepriimsime galutinio sprendimo dėl savo išvados, todėl negalime nieko konkrečiau komentuoti“, - kalbėjo komisijos vadovas.

Paklaustas, ar R.Šarkino ir V.Vasiliausko pateikti atsakymai sutapo, V.Mazuronis teigė: „Jie negali sutapti, nes buvo užduodami skirtingi klausimai. Su R.Šarkinu kalbėjomės apie jo vadovavimo Lietuvos bankui laikotarpį, su V.Vasiliausku – pagrinde apie jo laikotarpį“.

Antradienį komisijos posėdyje sutarta, kad V.Mazuronis turės du pavaduotojus – valdančiosios koalicijos atstovą Stasį Šedbarą ir opozicijos narį Juozą Oleką.

Komisija nusprendė į kitą posėdį, kuris bus surengtas po savaitės, kviestis Lietuvos banko valdybos narį Audrių Misevičių, taip pat buvusią „Snoro“ valdybos narę ir banko vyriausiąją finansininkę Jurgitą Bliumin bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovą Vitalijų Gailių.

Be to, bus išsiųstas kvietimas į Seimo laikinosios komisijos „Snoro“ bankroto aplinkybėms tirti posėdį atvykti buvusiam laikinajam šio banko administratoriui Simonui Freakley. Komisijos vadovas tikisi, kad S.Freakley atvyks į posėdį kovo viduryje.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Optimistas

Optimistas portretas
Labai puikiai dirba "tvarkiečio" Valentino Mazuronio vadovaujama komisija banko "Snoras" bankroto peripetijoms spręsti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių