„Snoro“ indėlininkų advokatai: pinigus laikyti saugiau užsienyje

Jau daugiau kaip pusmetį advokatai, įnirtingai ginantys savo klientų interesus banko „Snoras“ bankroto byloje, į dienos šviesą traukia dar vieną tiesą: indėlininkams laikyti pinigus užsienio bankų filialuose yra saugiau nei Lietuvos bankuose, nes bankroto atveju jų indėliui, kuris viršija 100 tūkst. eurų draudžiamą sumą, yra suteikiama kitokia teisinė apsauga.

Būtent dėl šios priežasties bankams, kurie yra įsteigti Europos Sąjungos valstybėje narėje, o Lietuvoje yra atidarę filialą, yra lengviau prisitraukti indėlininkų, nei bankams, kurie yra įsteigti ir veikia Lietuvoje - tokios nuomonės laikosi advokatų kontora „Pavlov ir partneriai“, kuri „Snoro“ bankroto procedūroje atstovauja užsienio indėlininkams, rašo eversus.lt.

„Jeigu kas nors bloga nutinka Lietuvoje registruotiems bankams, tai jų bankroto procedūroje valstybinė draudimo įmonė, kaip kreditorius, įgyja prioritetą. Tačiau, jeigu bankrutuotų, pavyzdžiui, Švedijos ar Suomijos banko filialas, tai šiuo atveju minima draudimo bendrovė atsistotų į ketvirtąją kreditorių eilę - su visais kitais kreditoriais. Dėl to kreditoriai turėtų galimybių atgauti daugiau pinigų“, - sako „Pavlov ir partneriai“ advokatė Rūta Radzevičiūtė.

„Pavlov ir partneriai“ dirba su daugiau nei 100 „Snoro“ užsienio klientų, kuriems balandžio pradžioje buvo nurašytos šimtatūkstantinės sumos ir jie buvo priskirti ketvirtosios eilės kreditoriams.

„Toks bankinio sektoriaus reguliavimas daro paslaugą užsienio bankų filialams, nes indėlininkai, žinodami šiuos niuansus, pas juos turėtų eiti noriau nei į Lietuvoje registruotus bankus“, - neabejoja advokatė.Jos teigimu, geriau yra įsteigti banką, pavyzdžiui, kurioje nors užsienio šalyje ir Lietuvoje atidaryti jo filialą.Lietuvoje veikia 12 užsienio bankų filialų. Lietuvos banko pateikiamame sąraše prie tokių yra priskiriami „BigBank“, „UniCredit Bank“, „Danske bankas“, „Nordea“ ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Seniai aišku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių