„Snoro“ bylai Londone prokurorai prašo Vyriausybės 221 tūkst. litų

Londono teismui nagrinėjant buvusių dviejų didžiausių bankrutuojančio banko „Snoras“ savininkų bylą, Generalinė prokuratūra prašo Vyriausybės iš rezervo skirti 221 tūkst. litų tinkamam Lietuvos interesų atstovavimui byloje.

Dėl to ministrų kabinetas spręs trečiadienio posėdyje.„Siūlome patenkinti prašymą ir skirti Generalinei prokuratūrai 221 tūkst. litų (...) išlaidoms, ginant valstybės interesus, padengti“, - rašoma Finansų ministerijos rašte.

Generalinės prokuratūros kancleris Gintautas Kanapeckas sakė, kad lėšų prašoma, nes prokuratūros finansinės galimybės yra ribotos.

„Yra papildomų išlaidų, kurios buvo nesuplanuotos. Tai kelionių išlaidos, dokumentų vertimai, visa tai, kas būtina padaryti, siekiant išspręsti bylą efektyviai“, - sakė G.Kanapeckas.

Anot jo, Lietuvai byloje atstovauja Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Tomas Krušna, kuris jau dalyvavo Londono teismo posėdžiuose.

Londono Vestministerio magistrato teismo Tarptautinių ryšių biuras antradienį BNS pranešė, kad buvusių „Snoro“ akcininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko perdavimo Lietuvai bylą toliau ketinama nagrinėti penktadienį, o iš esmės ji bus pradėta nagrinėti birželio 8 dieną.

Abu buvę „Snoro“ vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R.Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai.

Buvę pagrindiniai nacionalizuoto ir bankrutuojančio „ Snoro“ akcininkai - 68,1 proc. akcijų valdęs Rusijos pilietis V. Antonovas ir 25,3 proc. akcijų turėjęs Lietuvos pilietis R.Baranauskas - lapkričio pabaigoje buvo sulaikyti Londone pagal Lietuvos prokurorų išduotą Europos arešto orderį. Londono teismo sprendimu jie paleisti už užstatą ir privalo nustatytu laiku registruotis policijoje.


Šiame straipsnyje: Snorasbankas SnorasSnoro byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių