„Snoro“ akcijų kainą nustatys ekspertai?

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar ieškoti ekspertų, nustatysiančių bankrutuojančio banko „Snoras“ akcijų tikrąją kainą, tačiau tikimybė, kad akcijos bus įvertintos daugiau nei nuliu, yra menka, teigia analitikai.

Ekspertų paieška turėtų užsiimti Finansų ministerija, šiuo metu valdanti nacionalizuotas „Snoro“ akcijas, pirmadienį praneša „Verslo žinios“.

„Sprendžiant iš paskelbtų prielaidų, kad banko įsipareigojimai viršija turtą, smulkieji akcininkai gali laukti, kad jų akcijos bus įvertintos nuliu. Tai reiškia, kad smulkieji akcininkai praras 100 proc. investuotų lėšų“, - po banko nacionalizavimo teigė Investuotojų asociacijos valdybos narys Tomas Pilipavičius.

Iki „Snoro“ nacionalizavimo stambiausi „Snoro“ akcininkai buvo banko vadovai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas, kuriems priklausė atitinkamai 68,1 proc. ir 25,31 proc. banko akcijų. Prieš banko „Snoro“ nacionalizavimą laisvų banko akcijų skaičius rinkoje siekė 31,25 mln. vienetų, o tai sudarė apie 6,59 proc. banko kapitalo. Laisvų akcijų rinkos vertė, prieš sustabdant prekybą biržoje šiomis akcijomis, siekė 24,9 mln. litų, arba 0,231 euro vienai akcijai, jas įsigiję buvo apie 3,7 tūkst. investuotojų.


Šiame straipsnyje: Snorasakcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspertas

Ekspertas portretas
dar "uždirbs" kelioliką milijonų ir akcininkams gali tekti "geranoriškai" primokėti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių