„Snore“ finansinės operacijos buvo vykdomos netgi paskelbus bankrotą?

Skelbiama, kad bankrutavusiame banke „Snoras“ finansinės operacijos buvo vykdomos netgi paskelbus bankrotą, esą dalis indėlininkų atsiėmė pinigus jau iš uždaryto banko. Anot „Lietuvos ryto“, pinigai neva buvo pervedami su „Snoro“ bankroto administratoriaus Neilo Cooperio žinia. Tokias išvadas Generalinei prokuratūrai esą pateikė Teismo ekspertizės centras, atlikęs tyrimą.

Bankroto administratoriaus LRT televizijos naujienų tarnybai atsiųstame pranešime teigiama, kad jis nežinojęs apie jokias neteisėtas operacijas. Generalinė prokuratūra patvirtina prašiusi Teismo ekspertizės centro pagalbos, tačiau laikraštyje minimą informaciją vadina laisva žurnalistine interpretacija.

„Galime patvirtinti, kad buvo kreiptasi į Teismo ekspertizės centrą dėl prokurorą dominančių klausimų ekpertizės. Išvados prokurorams pateiktos ir jos analizuojamos, lyginant su kita turima informacija, nes tik informacijos visuma ir jos analizė gali leisti pateikti tinkamą išvadą šiame ikiteisminiame tyrime“, – teigė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

„Laisvosios bangos“ radijo žiniomis, Lietuvos teismo ekspertizės centro rašte Generalinei prokuratūrai patvirtinama, kad paskelbus banko „Snoras“ bankrotą su bankroto administratoriaus N. Cooperio žinia neteisėtos operacijos buvo vykdomos.

Generalinis prokuroras Darius Valys patvirtino gavęs tokį Lietuvos teismo ekspertizės centro raštą, tačiau jo turinį komentuoti atsisakė.

Kartu generalinis prokuroras D. Valys nepaneigė, kad bendrovė „Novotersa“, kuriai vadovauja tuometinės Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sūnus Gediminas Degutis, yra susijusi su neteisėtomis finansinėmis operacijomis banke „Snoras“.

„Buvo kreiptasi į atitinkamus specialistus prašant pateikti išvadas dėl minėtų aplinkybių vertinimo. Jos šiuo metu yra gautos“, – sakė D. Valys „Laisvajai bangai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių