Skolos žmones stumia į šešėlį, skaidrios bendrovės neranda darbuotojų

  • Teksto dydis:

Beveik trečdalis darbininkų dėl įsiskolinimo yra patekę į antstolių akiratį. Nemažai jų renkasi darbovietes, kur alga mokama vokeliuose, o skaidriam verslui dėl darbuotojų konkuruoti su šešėliu vis sunkiau, rašo "Verslo žinios".

"Apie 30 proc. darbininkiškų profesijų žmonių turi problemų su antstoliais dėl greitųjų kreditų, alimentų, kitų įsiskolinimų. Jiems geriau algą gauti vokelyje, nes antstolis šių pinigų nemato ir nenurašo. Todėl įmonės, net siūlydamos gerą algą baltaisiais pinigais, šešėliui pralaimi konkurencinę kovą dėl darbuotojų", - tvirtina Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos "Linpra" prezidentas Gintaras Kvietkauskas.

Lietuvos antstolių rūmų preliminariais duomenimis, šalies antstolių kontorose šiuo metu vykdomi priverstinio išieškojimo procesai iš maždaug 500 tūkst. fizinių asmenų, apie 20 proc. šių asmenų negauna jokių legalių pajamų. Tikėtina, kad daliai šių žmonių, gaunančių tik legalų uždarbį, lėšų pragyvenimui lieka visai nedaug.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
geriausia salis pilna gerio ir stebuklu ir geru zmoniu kurie tave apspiaus nelaimeja tikra salis ir gerio kupina valdzia teisinga visuomene.pasku salis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių