Skolinasi drąsiau, bankai vis dosnesni

Bankų atstovai tvirtina matantys smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) aktyvesnį judėjimą. Tai rodo didesnė finansavimo apimtis, išaugusi paskolų paklausa tiek apyvartinėms lėšoms, tiek ir investiciniams projektams, rašo „Verslo žinios“.

SEB bankas praneša, kad per 7 mėnesius suteiktų paskolų SVV suma išaugo beveik dešimtadaliu, palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu.„Vis dar pasigendame perspektyvių ilgalaikių investicinių projektų, skirtų gamybos pajėgumams didinti ar technologijoms plėtoti“, - sakė SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

Pasak DNB banko valdybos nario ir prezidento pavaduotojo, Šarūno Nedzinsko, bankas šiais metais, ypač antrajame pusmetyje, taip pat mato padidėjusią paskolų tiek apyvartinėms lėšoms, tiek ir investiciniams projektams paklausą.

„Sąlygiškai yra aktyvesnis eksportuojantis verslas, dažniau - vidutinio dydžio maisto perdirbimo, lengvosios pramonės, tekstilės, elektrotechnikos komponentų gamybos įmonės bei įvairios įmonės IT sektoriuje. Matome užsienio kapitalo įmonių aktyvesnes investicijas į gamybinių pajėgumų didinimą Lietuvoje“, - teigė Š.Nedzinskas.


Šiame straipsnyje: paskolospinigaibanko paskola

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių