Skolas bankui antstolis išieškos iš aktoriaus R. Rudoko atlyginimo

Garsus aktorius Ramūnas Rudokas bus priverstas „apkarpyti“ savo išlaidas – vykdydamas skolos išieškojimą bankui, Vilniaus antstolis nusprendė įsiskolinimą išskaičiuoti iš menininko atlyginimo. Tokios „sankcijos“ aktoriui bus taikomos, kol jis padengs 100 tūkst. litų viršijantį įsiskolinimą, rašo portalas DELFI.lt

Prašymą išieškoti skolą sostinės antstoliui Arminui Naujokaičiui pateikė bankas „Nordea Bank Finland“. Kadangi antstolis nerado jokio R. Rudoko turto, skolos išieškojimą nukreipė į jo atlyginimą – aktorius oficialiai dirba buvusio krepšininko, televizijos prodiuserio Rolando Skaisgirio vadovaujamoje bendrovėje „Videometra“.

Pagal galiojančius įstatymus antstolis iš R. Rudoko atlyginimo gali išieškoti 20 proc., kai jis neviršija minimalaus mėnesinio atlyginimo (850 Lt) bei dar 70 proc. nuo šį atlyginimą viršijančios sumos.

44 metų aktorius su tokiais antstolio veiksmais nesutiko ir kreipėsi į Vilniaus teismą, tačiau R. Rudoko pareiškimą išnagrinėjusi teisėja nusprendė, kad antstolis A. Naujokaitis priėmė teisėtą ir pagrįstą sprendimą bandydamas išieškoti įsiskolinimą.

Apie susidariusią situaciją DELFI bandė pasikalbėti su R. Rudoku, tačiau vos tik išgirdęs, apie ką bus kalbama, aktorius net neatsisveikinęs baigė pokalbį, o po to daugiau į skambučius neatsakė.

Nemalonumų R. Rudokas turi dėl Vilniaus pakraštyje, Pylimėliuose įsigyto namo – jį aktorius įsigijo gyvendamas su tuomete drauge Indre Mišeniovaite. Vėliau pora pasuko skirtingais keliais, o aktorius buvo priverstas bankui atiduoti namą – nesugebėjo mokėti mėnesinių įmokų.

Namą pardavęs bankas dabar bando iš aktoriaus išsireikalauti skirtumą, kuris susidarė pardavus šį nekilnojamąjį turtą – R. Rudokas namą pirko už gerokai didesnę sumą, nei už jį gavo būstą pardavęs bankas.

„Bankas nesutiko su mano prašymu sumažinti palūkanas ir atidėti mokėjimus. Nebeuždirbu tokių pinigų, kad galėčiau mokėti didžiules palūkanas. Teko išsikraustyti“, – anksčiau žurnalistams yra prisipažinęs R. Rudokas.

 

 





NAUJAUSI KOMENTARAI

biznis

biznis portretas
Bankas eilini kartu susuko bizneli. Ateme nama, saviems pardave pigiau negu jis is tikruju kainuoja, o skirtuma isieskos. Senas kaip zeme biznio planas.

as

as portretas
Man vistiek patinka Rudokas, ziuriu visus filmus, kuriuose jis vaidina. Superinis aktorius

Taisonas

Taisonas portretas
Nu Rudokui nesiseka,Seriale Dugnas.Ir gyvenime dugnas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių