Skirtumas tarp vyrų ir moterų atlyginimų: moterys pralaimi skaudžiai

Skirtumas tarp vyrų ir moterų atlyginimų per pastaruosius metus dar ūgtelėjo ir šiuo metu siekia 14,3 proc.

Didžiausias atotrūkis tarp vyrų ir moterų atlyginimų yra finansų ir draudimo sektoriuje – net 38,5 proc., taip pat didelis atotrūkis – informacijos ir ryšių (29,5 proc.) ir sveikatos priežiūros ir socialinio darbo (26,3 proc.) srityse.

„Šis rodiklis yra kompleksinės lyčių nelygybės išraiška. Iš tikrųjų ji lemia daugybė veiksnių. Vienas jų – lyčių stereotipai. Pavyzdžiui, mokslininkai yra atlikę tyrimą apie šį atlyginimų atotrūkį ir, jų nuomone, tik 40 proc. atotrūkio tarp vyrų ir moterų atlyginimų galima pateisinti objektyviomis priežastimis (pavyzdžiui, jei moters darbo stažas yra mažesnis arba jos pareigos nėra tokios aukštos). Likę 60 proc. yra išankstinės nuostatos, kad moterims galima mokėti mažiau“, –  aiškina Lygių galimybių plėtros centro ekspertė Margarita Jankauskaitė.

Pasak specialistės, vieša paslaptis yra ta, kad moterys darbo pokalbiuose pačios nurodo mažesnį atlyginimą, už kurį sutiktų dirbti. Tai yra dėl kliūčių joms įsitvirtinti darbo rinkoje.

Daugiau apie vyrų ir moterų atlyginimus – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas

juokas portretas
"Antanai pakelk tu gi vyras" jums ir nelygybė su lygybe

As

As portretas
Labai kvaila taip tiesiog papilti skaicius ir sakyti kad moterys yra diskriminuojamos ir del to gauna maziau pinigu, nu gi ne del to taip yra, paziurekit, aplink pilna sekmingu ir gerai gyvenanciu moteru, reikia savo nuomone turet ir moket ja isreikst, bunant sukritikuotom nepradet zliumbt o taisyt savo klaidas ir panasiai, gavot lygias teises dabar turit tu lygiu teisiu rezultatus, niekam neidomu moteris ar vyras ateina i pokalbi, nesvarbu ar tu vyras ar moteris, nemoki dirrbt niekam taves nereikia

Taigi

Taigi portretas
Jei homoseksai gautų mažiau už heteroseksus bent perpus tiek, kiek moterys gauna mažiau už vyrus, toks klyksmas kiltų ant svieto, kad visiems ausys nudžiūtų. O dabar ką, moteriškos tai jums ne vaivorykštiniai kokie, jas diskriminuot galima...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių