Skirtingus generinius vaistus - į vieną tabletę

Gamintojai sumąstė, kaip išpešti daugiau pelno iš kompensuojamųjų vaistų: užtenka į vieną tabletę sudėti kelias veikliąsias medžiagas, nors ligoniams iš to - jokios naudos.

Yra farmacijos įmonių, kurios į kompensuojamųjų vaistų sąrašą nori įsprausti būtent tokių preparatų - gamintojai iš karto gautų tam tikrų privilegijų: vaistinėse tokie vaistai neturėtų konkurentų, o žmogus - galimybės rinktis, antradienį rašo „Lietuvos rytas“.

Tiesa, Sveikatos apsaugos ministerija gamintojams praėjusią savaitę jau iškėlė sąlygą: sudėtiniai vaistai į kompensuojamųjų sąrašą pateks tik tuomet, kai jiems bus suteikta nemenkų nuolaidų. Jei gamintojai nesutiks mažinti kainos, tokie vaistai nebus kompensuojami.Tokia naujiena nerimo įvarė Inovatyvių farmacijos produktų pramonės asociacijos nariams.

Kovo pabaigoje asociacija kreipėsi i į sveikatos apsaugos ministrą Raimondą Šukį prašydama atidėti tokį sprendimą. Gamintojai prašo nepasirašyti įsakymo dėl naujos tvarkos, pagal kurią vaistai patenka į kompensuojamųjų sąrašą.

Esą tokiu atveju būtų sudarytos nevienodos konkurencinės sąlygos ir iškreipta kompensuojamųjų vaistų kainodara.Asociacijos vadovas Leonas Kalėtinas nebuvo linkęs atvirauti, kodėl tokie valdžios ketinimai sukėlė nerimo farmacininkams.


Šiame straipsnyje: vaistaifarmacijavaistininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių