Siūloma taksi įpareigoti išduoti čekius

Lietuvoje siūloma įpareigoti taksi klientams išduoti čekius.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis Vyriausybei siūlo numatyti, kad taksi privalėtų turėti taksometrus su kvitų spausdintuvais. Alternatyva galėtų būti paslaugų suteikimo dokumentas, tačiau koks, įmonės nuspręstų savo nuožiūra - tai galėtų būti ir ranka rašytas pinigų priėmimo kvitas, arba minėtas kvitas.

Projektą Vyriausybė svarstys pasitarime pirmadienį.

D.Matulionis rašo, jog taksi verslo teisinio reguliavimo spragos yra „neatidėliotinų sprendimų reikalaujanti problema“.

Taksi vairuotojų nuo gegužės laukia ir dar viena prievolė - taksometrai turės būti registruojami Mokesčių inspekcijoje. Taip siekiama panaikinti praktiką, kai taksi vairuotojai ištrina taksometrų rodmenų „istoriją“.

Vasarį taksi rinką sukrėtė atliktos kratos. Didžiausiose Vilniaus taksi bendrovėse atlikus kratas be darbo liko šimtai vairuotojų.  Per kratas rasta ir paimta daugiau kaip 30-ties įmonių buhalterinė apskaita, įvairių dokumentų, kitų svarbių duomenų. Skaičiuojama, kad įmonės, kuriose buvo atliktos kratos, užėmė apie 70 proc. Vilniaus miesto taksi rinkos.


Šiame straipsnyje: taksitaksi kainostarifai

NAUJAUSI KOMENTARAI

romas

romas portretas
mano firmos vairuotojai visada išduoda čekį.Rekomenduoju pareikalauti,kad čekius išduotų ir kitų firmų vairuotojai,tada į biudžetą bus sumokama 30 kartų daugiau mokesčių.

apuokas

apuokas portretas
Visur,teisinese valstybese taxi automobiluose klientui isduodami cekiai,o Lietuvoje tebevyksta diskusijos.Kiek laiko mes dar brisime ta tarybini purva?Kada pagaliau mes iveiksime ta zema intelektini tarybini palikima?Kai suprasime tai,tada ir pradesime gyventi geriau,o dabar tik vagiame is valstybes ir dar rekalaujame,kad mazai duoda.

hmmm

hmmm portretas
skamba kaip tvarka užsienyje, negi ir pas mus taip bus? :)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių