Siūloma riboti prekybos centrų darbą sekmadieniais ir per šventes

Seimas svarsto galimybę pasisemti patirties iš Lenkijos ir riboti galimybę dideliems prekybos centrams dirbti per šventes ir sekmadieniais.

Seimas po pateikimo ketvirtadienį pritarė siūlymui uždrausti mažmeninės prekybos įmonėms dirbti teikiant prekybos paslaugas kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį ir švenčių dienomis.

Tokią Darbo kodekso pataisą, kurią pateikė Seimo narys „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis, palaikė 76 Seimo nariai, 1 buvo prieš, susilaikė 6 parlamentarai. Kad naujovės įsigaliotų, šio projekto dar laukia svarstymo stadija ir priėmimas, kuris tikėtinas rudenį.

Tikimasi, kad priėmus siūlomą pataisą bus suteikta galimybė mažmeninės prekybos įmonėse dirbantiems asmenims daugiau laiko skirti šeimai, taip pat bus paskatintas smulkusis verslas.

R. Žemaitaitis prognozuoja, kad po kelių metų pavyks pasiekti, kad dideli prekybos centrai nedirbtų per visus sekmadienius. Tačiau, jo manymu, tam reikėtų pereinamojo laikotarpio, kuris, anot jo, galėtų būti apie 4-5 metai, kad verslas galėtų tam pasiruošti.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Tomas Tomilinas pastebėjo, kad verslas jau seniai buvo raginamas apie tai kalbėtis, tartis, ieškoti sprendimų, bet tų sprendimų nėra, vis atidedama.

Šiuo metu galiojančiame Darbo kodekse mažmeninės prekybos įmonėms nėra numatyta galimybė nedirbti paskutinį mėnesio sekmadienį ir švenčių dienomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oooo

Oooo portretas
tai pirmadieniais ir po švenčių valgysim pūvenas. Kurgi dės mišraines,tortus. O karpiai bus irgi nudvėsę. Sėkmės veterinarine tarnyba,tikrinant verslininkus. Čia jūsų darbas.

Anonimas

Anonimas portretas
I PC galimą nueiti ir tik šeštadieniais. Ir niekas ten nieko daugiau negauną. Dirba slenkančiu grafikų tą pati valandų skaičių pėr mėn kaip ir visi likusieji, tik likusieji sekmadieniais ir per šventes ilsisi o PC darbuotojai privalo dirbti. Todėl tik geriau darbuotojams bus nes per išeiginę nedirbs o atlyginimas nuo to nemažės.

...

... portretas
Žmonės iš vieno atlyginimo neišgyvena, tai ir į PC gali nueit tik sekmadieniais... o ir jų pardavėjams geriau kai atlyginimą dvigubą gauna, nors ką paskui gali vaikams nupirkt.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių