Siūloma keisti lobistinės veiklos reglamentavimą

Seimo valdyba bus raginama sukurti darbo grupę, kuri persvarstytų lobistinės veiklos reglamentavimą ir pasiūlytų, kaip lobistinę veiklą padaryti skaidresnę.Toks sprendimas ketvirtadienį priimtas Seime vykusioje diskusijoje dėl lobistinę veiklą reglamentuojančio įstatymo spragų.

„Dabartinė tvarka nėra tobula, ją reikia keisti“, - BNS sakė Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė.Pasak jos, darbo grupė pati apsispręstų, ar pakeisti dabartinį įstatymą, ar sukurti naują įstatymo versiją. Parlamentarės teigimu, esminės naujos nuostatos būtų dėl lobistų rato išplėtimo.

„Dabar registruotų lobistų yra dešimt. Asociacijos, atstovaujančios įvairioms verslo šakoms, prie lobistų nepriskiriamos. Jų niekas nekontroliuoja, joms nereikia registruotis savo ryšių. O jos turėtų deklaruoti santykius, derinimą, sprendimų priėmimą“, - sakė A.Bilotaitė.

Ji taip pat siūlo įpareigoti politikus deklaruoti santykius ir kontaktus su lobistais ar asociacijomis: „Savivaldybėse lobizmas dar nesuprantamas dalykas. Ten priimtina reikalus tvarkyti per pažįstamus žmones“, - sakė A.Bilotaitė.


Šiame straipsnyje: lobizmaslobistinė veikla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių