Siūloma kartą per metus mokėti priedą prie pensijos

Kai kurie politikai siūlo pensininkams nuo 2018-ųjų kartą per metus mokėti priedą prie pensijos –100 eurų. Tam iš biudžeto reikėtų 50-60 mln. eurų.

Tokią Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisą siūlo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos nariai Zbignevas Jedinskis ir Vanda Kravčionok.

Pasak jų, toks modelis sėkmingai veikia Graikijoje, Ispanijoje, o Lenkija jau baigia įteisinti vienkartinį 500 zlotų priedą prie pensijos.    

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas pabrėžė, kad pataisos iniciatoriai, siūlydami priedus mokėti tik senatvės pensininkams diskriminuoja kitus pensininkus.

„Iš viso yra 580 tūkst. senatvės pensininkų ir dar 230 tūkst. neįgalumo ir visokių kitokių. Jeigu duos tik senatvės, yra diskriminacija“, - BNS teigė parlamentaras.

Šio komiteto atstovas „valstietis“ Tomas Tomilinas abejoja, ar tokia idėja dabar galėtų būti įgyvendinta, bet ateityje gali būti svarstoma kartu su kitais siūlymais, pavyzdžiui, prie stažo, reikalingo pensijai gauti, pridėti metus už užaugintus vaikus, neilginti pensijos amžiaus, laukti, kol pailgės gyvenimo trukmė.

Pasak jo, kitais metais pensijos bus didinamos vidutiniškai 60 eurų.

„Didesniu mastu padėti ir išplėsti tą pensijų mokėjimą šiuo metu nėra galimybės“, – BNS teigė jis.

Prognozuojama, kad 2018 metais vidutinė senatvės pensija, turint būtinąjį stažą, bus 331,75 euro – 40,68 euro (14 proc.) didesnė nei šiemet.

Pataisos teikėjų teigimu, vidutinė senatvės pensija, rugpjūtį siekusi 274 eurus, sudarė kiek daugiau nei trečdalį vidutinio darbo užmokesčio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenija

Eugenija  portretas
Prašau jūsų tik nepriešinkite žmonių jaunimas jau ir taip nekenčia pensininkų atvirai sako kad užleistu jiems vietą kokią vietą kur ? Turbut jie negalvoja kad atėjus laikui jie bus tokie patys pensininkai be sveikatos ir reikalingi paramos Kaip išgyventi iš pensijos kurį nesiekia 200 eurų gal kas patars Žmogus gyvena vienas vieno kambarėlio bute sveikatos neturi kad eitų dirbti vaistai ir komunaliniai mokesčiai suryja didesnę dalį pensijos dar higienos priemonės skalbykliai plovykliai ,Na ir kiek lieka maistui ? O kainos maisto kokios ?

Ai oi

Ai oi  portretas
O kaip bus su invalidumo pensijom? Nes dabar tai tik 150 euru... gal kad zino? Ar invalidus isnaikins visai?

laikas

laikas portretas
Pencininkės Rasinos užleikit vietą jaunimui.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių