Siūloma finansuoti 410 naujų rezidentų mokslą

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), atsižvelgdama į turimas finansines galimybes, siūlo šiemet valstybės lėšomis finansuoti 410 naujų rezidentūros studijų vietų.

Ministerija tokį siūlymą suformulavo įvertinusi numatomas 2015 metų valstybės biudžeto lėšas rezidentų studijoms bei stipendijoms. Tačiau, kaip rodo ministerijos pateikiami skaičiai, universitetai ir Sveikatos apsaugos ministerija norėtų, kad būtų priimta šiek tiek daugiau rezidentų.

„Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba yra pateikusi siūlymus 2014 metais finansuoti 15 veterinarinės medicinos rezidentūros studijų vietų. Sveikatos apsaugos ministerija siūlo finansuoti 380 medicinos rezidentūros studijų vietų ir 21 odontologijos rezidentūros studijų vietą“, - teigia ŠMM.

Pažymima, kad Vyriausybei priėmus sprendimą dėl bendro valstybės finansuojamų rezidentūros studijų vietų skaičiaus biomedicinos mokslų studijų srityje, ŠMM organizuotų bendrą pasitarimą su Sveikatos apsaugos ministerijos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto bei Vilniaus universiteto atstovais, kurio metu nutartų, kokia dalis laipsnio nesuteikiančių biomedicinos srities vietų tektų medicinos, odontologijos ir veterinarinės medicinos rezidentūros studijoms.

Pernai pavasarį Vyriausybė taip pat suplanavo priimti 410 rezidentų. Kaip BNS nurodė ŠMM, realiai pernai buvo priimti 393 valstybės finansuojami ir 58 mokantys už studijas rezidentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių