Siūloma daugiau institucijų leisti atlikti kontrolinius pirkimus

  • Teksto dydis:

Du Seimo nariai „valstiečiai“ Kęstutis Mažeika ir Dainius Gaižauskas teikia pataisas, kad daugiau institucijų atstovų galėtų atlikti kontrolinius pirkimus, aiškindamiesi galimus prekybos pažeidimus.

Parlamentarai Administracinių nusižengimų kodeksą siūlo papildyti kontrolinio prekių ar paslaugų pirkimo atlikimo pagrindais ir tvarka. Tokius pirkimus galėtų atlikti administracinius nusižengimus tiriantys pareigūnai. Atliekant kontrolinį pirkimą būtų draudžiama provokuoti asmenis padaryti administracinius nusižengimus.

Pataisos iniciatoriai pažymi, kad šiuo metu kontrolinius pirkimus gali atlikti tik ribotas skaičius institucijų pvz., policija, o išplėtus tokią galimybę būtų efektyviau sprendžiami neteisėtos prekybos pažeidimai, pavyzdžiui,, prekiaujant gyvūnais, alkoholio produktais, tabako gaminiais ar gamtos gėrybėmis.

Iniciatorių teigimu, šios pataisos leistų slaptus pirkius atlikti ir savivaldybių viešosios tvarkos skyrių, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento, Aplinkos apsaugos agentūros, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybų ir kitų institucijų darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių