Siūlo suteikti „mamadienius“ ir vieną vaiką auginančioms šeimoms

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Monika Navickienė siūlo suteikti darbuotojams, auginantiems ne tik du, bet ir vieną vaiką iki dvylikos metų, papildomą poilsio dieną per mėnesį (arba sutrumpinti darbo laiką dviem valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.

„Manau, kad sekant Europos tendencijas, žinant demografinę situaciją Lietuvoje, valstybė turėtų teikti paramą šeimoms, nesvarbu, kiek jos augina vaikų, nes kiekvienas vaikas Lietuvoje yra svarbus. Kita vertus, neteisinga paramos mechanizmus sukurti du ir daugiau vaikų turinčioms šeimoms, diskriminuojant vienos atžalos sulaukusius tėvus“, - teigė M. Navickienė.

Pagal šiuo metu galiojančio Darbo kodekso 138 straipsnį, darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų - dvi dienos per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.

„Esu įsitikinusi, kad šeimos, matydamos valstybės paramą, jausis labiau užtikrintos dėl savo ir atžalų ateities. Toks „mamadienių / tėvadienių“ suteikimas vieną vaiką auginančioms šeimos būtų nors ir nedidelė, bet akivaizdi valstybės parama ir solidarumo išraiška“, - teigė Seimo narė M. Navickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korny

Korny portretas
Tai aišku ,kad tegu moka,kad ir vienas vaikas šeimoje,jis taip pat vaikas.

...

... portretas
Jep, 'plaštakės' visame kame įžiūri TIK jų ESĄ diskriminaciją... tos dienos duotamos NE šiaip moterims, o VAIKAMS pirmiausia, jiems Mamos REIKALINGOS!

r

r portretas
Labai diskriminuojantis įstatymas moterų, kurios neturi vaikų arba jų negali turėti dėl įvairių priežasčių, atžvilgiu.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių