Siūlo „Sodros“ įmokas autorinių sutarčių turėtojams skaičiuoti tik nuo pusės pajamų

  • Teksto dydis:

Naujoji valdžia siūlo autorinių sutarčių turėtojams taikyti tas mokestines nuolaidas, kurios buvo iki šių metų - „Sodros“ įmokas jiems skaičiuoti nuo pusės gautų pajamų, o ne nuo visų, kaip yra nuo šių metų sausio.

Be to, šiomis įmokomis iš viso ketinama neapmokestinti pajamų, gaunamų pagal autorines licencines sutartis.

Tokios Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisos jau registruotos Seime. Jų autorius Kultūros komiteto vadovas „valstiečių žaliųjų“ lyderis Ramūnas Karbauskis BNS sakė, kad jo užregistruoti pakeitimai, kuriuos rengė Kultūros ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų specialistai, Seimui bus pristatomi ir balsuojama dėl jų kitą antradienį.

„Bandysime, kad skubos tvarka šitos pataisos būtų priimtos“, - BNS sakė parlamentaras.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėjas Romas Lazutka tokioms pataisoms pritaria, nors ir siūlo mažesnėmis „Sodros“ įmokomis apmokestinti ne visas, o dalį pajamų.

R.Karbauskis pakeitimais siūlo „Sodros“ įmokomis iš viso neapmokestinti pajamų, gaunamų pagal autorines licencines sutartis. Nuo šių pajamų iki šių metų sausio „Sodros“ įmoka skaičiuojama nebuvo, gyventojas turėjo susimokėti tik 15 proc. gyventojų pajamų mokestį. 

Meno kūrėjo statusą turintiems darbingo amžiaus asmenims bei šalies gyventojams, gaunantiems pajamas pagal autorines sutartis, socialinio draudimo įmokos, pagal  „valstiečių žaliųjų“ lyderio pataisas, turėtų mokėti ne nuo viso apskaičiuoto atlygio, kaip yra nuo šių metų sausio, o nuo pusės, kaip buvo iki šių metų.

Tokį pat „Sodros“ įmokų skaičiavimą siūloma taikyti ir gaunantiems pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos.

Jeigu Seimas tokais pataisas priimtų, biudžetas negautų apie 3 mln. eurų pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agnė

Agnė portretas
tai išeina kad yra lygesnių už lygius, gaila, nesitikėjau

kodel?

kodel? portretas
jie visi ir buve ir esantys valdzioje taip drasiai be jokios atsakomybes smaugia zmones per akis meluodami o todel kad valdzios rado bendra kalba zmoniu masiniam isnaudojimui ir /reguliavimui/ ir ta daro ir ruosia is anksto spec t. paminusios betkoki zmoniskuma ir niekuo nesiskirianti nuo didziuju sadistu genocido o kaikuriais atvejais ir lenkiantys ir tas genocidas ruosiamas pastoviai ivairiais budais itraukiant religija ir fanatiskus paprocius prekyba zmonemis narkotikais ginklais tai zonijos rykste ir visa ta atlieka 1pasaulines mafijos atmaina... MASONAI

užteks

užteks portretas
Man Karbauskis nebeįdomus ir nereikalingas. Po vojažų su meiluže, JAV, universitetų mažinimu ir pan.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių