Siūlo didinti papildomą NPD daugiau nei vieną vaiką auginančioms šeimoms

Seimas ketvirtadienį priėmė svarstyti konservatorių siūlymą didinti neapmokestinamąsias pajamas du ir daugiau vaikų auginančioms šeimoms.

Parlamentarai po pateikimo ketvirtadienį vieno balso skirtumu sutiko leistis į diskusijas dėl Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisų, numatančių didesnį papildomą neapmokestinamojo pajamų dydį (NPD) daugiavaikėms šeimoms.

Už pataisų svarstymą balsavo 37 Seimo nariai, prieš - 17, o susilaikė 19 parlamentarų.

Labiausiai pataisų svarstymui priešinosi „valstiečiai“ - jie prašė perbalsuoti iš naujo, bet posėdžiui pirmininkavusi konservatorė Irena Degutienė su tuo nesutiko.

Penkių konservatorių pataisos numato, kad nuo 2018 metų už pirmą vaiką būtų taikomas dabartinis 200 eurų papildomas NPD, o už antrą ir kiekvieną paskesnį vaiką - 100 eurų daugiau, arba po 300 eurų. Tokiu atveju šeimos, auginančios du vaikus, pajamos „į rankas“ maksimaliai didėtų iki 15 eurų per mėnesį (arba 180 eurų per metus), tris vaikus - iki 30 eurų (arba 360 eurų).  Dėl to biudžetas per metus netektų apie 38 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio.

Pataisų teikėjų skaičiavimais, padidinus papildomą NPD daliai tėvų, du vaikus vienas auginantis asmuo visiškai nemokės gyventojų pajamų mokesčio, jeigu jo atlyginimas iki mokesčių neviršys maždaug 666,5 eurų per mėnesį, o tris vaikus - 866,5 eurų. 

Šiuo metu du vaikus vienas auginantis asmuo visiškai nemoka pajamų mokesčio, jeigu jo darbo užmokestis iki mokesčių neviršija 600 eurų per mėnesį, tris vaikus - 733 eurų per mėnesį.

Nuo šių metų NPD padidėjo iki 310 eurų, o šeimoms, auginančioms vaikus, papildomas NPD padidėjo iki 200 eurų už kiekvieną vaiką.


Šiame straipsnyje: papildomas NPDšeimosvaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų 100 milijonų 10000 eurų, 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker

...

... portretas
Po vieną NPD kiekvienam Šeimos nariui!

Taigi

Taigi portretas
Dirbantiesiems tikrai mažint mokesčius reikia, o tuo pačiu mažinti pašalpas, kad visokios bambalinės negimdytų vaikų dėl pinigų, dirbantieji turi savo vaikams uždirbti pinigus, o ne visokioms pašalpinėms ir globėjams, auginantiems jų vaikus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių