Per šildymo sezoną pinigines tuštins brangstančios dujos

Toliau brangstant energijos šaltiniams, Lietuvos gyventojų laukia dar vienas sunkus šildymo sezonas.

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos duomenimis, rugpjūčio mėnesį gamtinės dujos su galios ir transportavimo mokesčiais Lietuvos įmonėms kainavo 2,005 tūkst. litų už toną - 15 proc. daugiau nei 2011-ųjų rugpjūtį, kai šilumos tiekimo įmonės už gamtines dujas mokėjo 1,751 tūkst. litų už toną, ketvirtadienį rašo „Lietuvos žinios“.

„Dėl dujų brangimo šiuo kuru šildomuose miestuose centralizuotai tiekiamos šilumos kaina sudarys nuo 27 iki 37 centų už kilovatvalandę. Tokią kainą mokės apie 75 proc. visų šalies gyventojų, besišildančių centralizuotai“, - dienraščiui sakė Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Biokuras kartu su transportavimo mokesčiu rugpjūčio mėnesį kainavo apie 720 litų už toną - 4 proc. mažiau negu 2011 metų rugpjūtį, kai šilumos tiekimo įmonės už biokurą mokėjo 750 litų už toną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Ar tai reiškia, kad dujų kainos dedamoji "Negautos pajamos" padidės dar keliais procentiniais punktais? Tiems, kurie dar išgalės mokėti, turiu omeny... Vis dėlto valdžia galėtų pasidomėti, kodėl negalinčių mokėti, nenorinčių mokėti ir tiesiog vagiančių nesumokėtos sumos užkraunamos ant sąžiningų vartotojų pečių.

Tipo

Tipo portretas
dabar tai netustina??? jau ant tiek isbrango, kad galvoji, ra cia valgyt darytis, ar ne..., beje, jau tuoj nebus is ko ir darytis...

Bronius Dzūkas

Bronius Dzūkas portretas
Butai nupigs,iki 35 proc...Kainos kris,3 metus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių