Šildymo sąskaitos: už kovą teks mokėti trečdaliu daugiau

Nors Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) skelbia, kad kovo mėnesį centralizuotai teikiamos šilumos kaina, palyginus su vasariu, sumažėjo 2 proc., gyventojai balandį sulauks panašių šildymo sąskaitų kaip sausį, rašo portalas delfi.lt.

VKEKK praneša, kad šilumos kaina mažėja jau šeštą mėnesį iš eilės. Tačiau daugiabučių namų gyventojų tai nedžiugina. Gamta, pagailėjusi šilto kovo, šildymo sąskaitas, palyginus su vasario mėnesiu, išaugins apie 30 proc.

Palyginus tikėtinas šių metų kovo mėnesio šildymo kainas su praėjusių metų kovu, jos turėtų būti didesnės apie 35 proc.

Niekaip į Lietuvą neatkeliaujantis pavasaris vis žemyn tempia vidutinę kovo mėnesio temperatūrą.

Kad balandį gyventojai sulauks daug didesnių sąskaitų už šildymą nei kovą, patvirtino ir Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas.

V. Stasiūnas sakė, kad nors teikiamos šilumos kaina šešis mėnesius mažėja, visgi labai minimaliai, kad tai pajustų gyventojai.

Šilumos kaina mažėja dėl mažėjančios dujų kainos. VKEKK duomenimis, šių metų sausį, palyginus su 2012 m. gruodžio mėnesiu, gamtinės dujos pigo daugiau nei 3,5 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
bet kam per naktis varyti šilumą ant maksimumo ,nes tie kas gauna kompensacijas rekia ,kad jiems šalta ,o kiti išbalansavę šildymo sitemas su papildomais radijatoriais ir sujungtais balkonais ,kada prades gaudyti tuos šilumos vagis ,o kompensacijas seniai reikia pradeti naikinti,kiek kiti gali moketo už juos ,nepatemsim ,kitais metais bus dar blogiau.

tik

tik  portretas
nereikia varyti ant gaunančių kompensacijas. Jiems dar svarbiau kaina , ir kad mažiau reiktų mokėti už šilumą, nes taupo ir norėtų, kad namas mažiau energijos vartotų. aš net žinau kodėl ir kas bando viska šilumos dydį nurašyti ant gaunančių kompensacijas, atseit jie nori. Tie gaunantys nieko panašaus nenori , čia yra prižiūrėtojų ir šilumininkų darbinis sakinys, kad nereikėtų mažinti šilumą.

Edgaras

Edgaras portretas
jau tikrai atsibodo tas šildymo chajus .... kada jis baigsis ir nėra čia ko kaltinti to pavasario nieko šilumininkų paskutiniai pasispardymai nuo kitos savaitės jau šilumą pareis :)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių