Šiemet Lietuvoje patentuota daugiau išradimų

  • Teksto dydis:

Išaugęs nacionalinių patentų paraiškų ir nacionalinių prekių ženklų bei dizaino paraiškų skaičius fiksuojamas šių metų Valstybinio patentų biuro (VPB) statistikoje.

Per 11 šių metų mėnesių pateiktos 139 nacionalinės patentų paraiškos. Tai yra 29 proc. daugiau, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Tokį nacionalinių paraiškų skaičiaus augimą lėmė ypač padidėjęs paraiškų srautas iš užsienio valstybių.

Taip pat itin pagerėjo rodikliai, susiję su Lietuvoje įsigaliojusiais Europos patentais. Per 11 šių metų mėnesių VPB gauta 1 623 prašymai dėl Europos patento įsigaliojimo Lietuvoje. Tai 26 proc. daugiau prašymų, lyginant su ankstesniais metais. Didėjanti prašymų skaičiaus tendencija fiksuojama jau kelerius pastaruosius metus.

Šiais metais pastebimas maždaug 10 proc. augimas nacionalinių prekių ženklų paraiškų bei maždaug 57 proc. augimas nacionalinių dizaino paraiškų rodikliuose. Šis augimas susijęs su didesniu Lietuvos pareiškėjų aktyvumu.

„Pramoninės nuosavybės objektų registravimo intensyvumas priklauso tiek nuo ekonominės situacijos, tiek nuo užsienio pareiškėjų aktyvumo. Rodiklių gerėjimas iliustruoja, kad rinkoje drąsiau priimami sprendimai investuoti į inovacijas ar naujus produktus ir juos saugoti pramoninės nuosavybės pagalba“, – teigia VPB direktorius dr. Arūnas Želvys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių