SGD užtikrins dujų poreikį daugiau nei pusei Lietuvos gyventojų ir verslui

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomos energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija" įmonės LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimas" 2017 metais iki 66 proc. savo klientų - gyventojų ir verslo bei energetikos sektoriaus poreikių patenkins suskystintomis gamtinėmis dujomis (SGD).

„Nuosekliai laikomės savo strategijos - efektyviai išnaudoti rinkos galimybes ir diversifikuoti dujų tiekimo portfelį, išlaikant lankstumą ir užtikrinant didžiausią naudą Lietuvos vartotojams", - teigė „Lietuvos energijos" valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius dr. Dalius Misiūnas.

Šių metų pabaigoje ir kitų metų pradžioje neatidėliotinų sandorių rinkoje dėl sumažėjusios pasiūlos ir išaugusios paklausos Azijos regione gerokai išaugo SGD kainos. Todėl formuojant gamtinių dujų įsigijimo portfelį buvo atsižvelgta į šias aktualijas bei kainų sezoninius svyravimus. Tuo pačiu pasilikta erdvės reaguoti į rinkos pokyčius, papildomai įsigyjant gamtinių dujų trumpalaikių sandorių rinkoje.

Toks derinys pasirinktas kaip optimalus, siekiant konkurencingiausių kainų klientams.

Paskutinėmis gruodžio dienomis „Lietuvos dujų tiekimas" susitarė su „Gazprom" dėl dujų tiekimo 2017 metais ir tuo baigė pagrindinius dujų pirkimus kitiems metams. Rugsėjį bendrovė pasirašė sutartį su „Koch Supply & Trading" dėl SGD importo. Terminalo būtinosios veiklos užtikrinimui pagal ilgalaikę sutartį su „Statoil" SGD į Lietuvą importuoja ir LITGAS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ajajai kad gražu net žalia

Ajajai kad gražu net žalia portretas
tik vienas, pagrindinis klausimas kuris visoje toje grožybėje rūpi ne man vienam o visiems Lietuvos piliečiams:KOKIA NAUDA KONKREČIAI MAN JŪSŲ SUKNISTAME SDT?Manau, kad kažkur apie vasarą bus išleistas įstatymas prievarta naudoti daugiau dujų, nes jų tokia kaina tikrai nėra kur kišti(vieša paslaptis..:DDD)).O kur dar išsimokėjimo už laivą skola..

uztikrins tai uztikrins

uztikrins tai uztikrins portretas
bet kokia kaina?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių